Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Conducerea PSD, in videoconferință pentru a discuta Legea carantinei

Conducerea PSD, in videoconferință pentru a discuta Legea carantinei

scris de Misu Andrei
23 afisari

Liderii PSD au fost convocați luni, de la ora 11:00, la o ședință a Comitetului Executiv Național în sistem de videoconferință pentru a discuta măsurile prevăzute în proiectul de lege privind carantina și izolarea persoanelor infectate cu noul coronavirus. Legea, adoptată săptămâna trecută de deputați, se află de vineri la Senat, unde a fost dezbătută în comisia Juridică, însă nu a ajuns la votul din plen.

„Amânarea aoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”, a spus sâmbătă premierul.

Votul în plenul Senatului pe proiectul Guvernului privind carantina şi izolarea a fost amânat pentru luni, iniţiativa aparţinând reprezentanţilor PSD.PSD susține că izolarea, carantina și spitalizarea „trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. „Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă științifică, clară” și că în lege nu este precizată perioada acestor măsuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult