Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Conducerea USR, divizată în privința susținerii lui Antonio Andrusceac

Conducerea USR, divizată în privința susținerii lui Antonio Andrusceac

scris de Misu Andrei
86 afisari

În prag de alegeri locale, sunt noi tensiuni în interiorul USR. Deciziile luate de tabăra pro Barna sunt din nou contestate de alți lideri USR din conducerea partidului. De această dată, motivul este propunerea de excludere a unui candidat controversat la Primăria sectorului 4, Antonio Andrusceac.

Dupa ce a fost ales în luna august a anului trecut pentru a intra în competiția la alegerile locale, Dan Barna a propus retragerea lui din cauza unor declarații controversate. Însă, 12 membri din conducere s-au opus la ședința de miercuri seară și au calificat intenția președintelui de partid ca fiind nedremocratică.

Unul dintre ei este Tudor Benga, deputat de Brașov. Potrivit acestuia, Antonio Andrusceac „a făcut de-a lungul timpului o serie întreagă de declarații inacceptabile. A fost sancționat prompt de partid și a retractat o bună parte din ele. Rămâne însă realitatea faptului că între acele declarații ale sale și valorile noastre există o falie indiscutabilă.”

„Acestea fiind exprimate însă, Antonio a câștigat în august prin vot deschis și democratic al membrilor susținerea filialei din care face parte, USR Sector 4, pentru a candida la Primăria S4. Colegii de acolo au luat această decizie știind foarte bine toate aceste lucruri și asumându-si candidatul cu toate bunele și relele sale. Iar parte din valorile noastre fundamentale la USR, și parte din ceea ce ne face încă diferiți de alte partide, este autonomia decizionala a filialei. Ca să nu ajungem ca toate celelalte partide, în care toate deciziile importante se iau de către doar câțiva oameni la vârf la centru, deciziile de jos sus, dinspre membri spre conducere, sunt pentru noi piatră de căpătâi”, a adăugat Tudor Benga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult