Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Congres, noul partid rezultat din fuzionare dintre USR și PLUS

Congres, noul partid rezultat din fuzionare dintre USR și PLUS

scris de Misu Andrei
90 afisari

Fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată, vineri, de către Curtea de Apel București. Decizia este definitivă. Acum, partidul USR PLUS se pregătește de un Congres, cel mai probabil în toamna acestui an, în care va fi aleasă o conducere unică. Pentru funcția de președinte și-au anunțat intenția de a candida Dan Barna și Dacian Cioloș.

Copreședinții Alianței USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș. Foto: Facebook / Dan Barna

„Voința membrilor celor două partide devine realitate: suntem, de astăzi, un singur partid. Acesta este singurul proiect politic reformist care s-a construit în ultimii ani în România la care am pus umărul, în ciuda celor care ne-au tot pus piedici la fiecare pas. Este un proiect politic de viitor care are deja în istoric patru campanii electorale duse împreună, cu rezultate bune, un proiect politic în care lucrăm ca o singură echipă de mai bine de doi ani”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de USR PLUS.

Dan Barna, copreședinte al USR PLUS spune că decizia instanței așează alianța în logica „unui partid puternic”.

„Este încă un pas important înainte pentru USR PLUS, în ceea ce privește proiectul care aduce reformă și schimbare în România. Decizia de astăzi a instanței ne așază în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare și reformă din societatea românească. Le mulțumesc colegilor mei din USR și PLUS care au avut tăria și înțelepciunea de a trece peste toate dificultățile inerente pentru a construi o alternativă cu adevărat credibilă pentru ceea ce înseamnă acea Românie modernă și europeană pe care o așteptăm. Îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru echilibrul și perseverența de a fi parteneri în acest proiect și de a construi împreună o forță politică credibilă“, a declarat Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

Și Dacian Cioloș transmite că fuziunea este doar o formalitate, după ce USR și PLUS funcționează de doi ani în logica unei singure echipe.

„De mai bine de doi ani, cele două partide, USR și PLUS, au fost în logica unei singure echipe, iar aprobarea fuziunii de astăzi doar formalizează ceea ce noi simțeam deja natural. Suntem de azi un sigur partid, unul puternic, cu cea mai mare dorință de reformare a țării, un partid cu aleși locali, naționali, europeni și cu membri în Guvern. Fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că am reușit să aducem proiectul politic în acest punct“, a declarat Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS.

Pe 15 august 2020, delegaţii USR şi PLUS au aprobat, într-un congres desfăşurat online, un protocol ce prevede fuziunea celor două partide, copreşedinţi până la Congres fiind Dan Barna şi Dacian Cioloş.

2 comentarii

stefan 16-04-2021 - 22:56

Totdeauna PROSTIA si FUDULIA au fost mana-n-mana……..acum stim sigur ca PROSTUL NU E PROST DESTUL, DACA NU E SI FUDUL..

raluca 18-04-2021 - 11:46

Avangarda hoardei tradatorilor vinzatori de tara (plusr) incearca sa se impuna in fata trupelor „regulate” (PNL+UDMR).
Vor ajunge in curind la Posada lor unde ii vom intimpina cum se cuvine cu pietre in capul „bolovanilor”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult