Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Congres. PSD se angajează să blocheze legea pensiilor şi să refacă salariile bugetarilor

Congres. PSD se angajează să blocheze legea pensiilor şi să refacă salariile bugetarilor

scris de Ziua Veche
2 afisari

PSD se obligă să nu colaboreze „în nicio formă cu cei care guvernează acum ţara”, se arată într-o rezoluţie adoptată în unanimitate, sâmbătă, de delegaţii la Congresul partidului.


„PSD se angajează să continue procesul de modernizare pentru propriile structuri şi de impunere a unor standarde mai înalte de moralitate, de profesionalism, tocmai pentru a fi mai aproape de susţinătorii săi şi de nevoia de a-i reprezenta corect pe cei mulţi. (…) În situaţia de criză economică şi socială fără precedent prin care trece ţara, cauzată de corupţia, incompetenţa şi comportamentul clientelar al Partidului Democrat Liberal şi al lui Traian Băsescu, PSD se obligă să nu colaboreze în nicio formă cu cei care guvernează acum ţara”, se arată în rezoluţia adoptată la Congresul PSD, citată de Mediafax.

Potrivit documentului, PSD va continua să dialogheze, să coopereze cu toate celelalte partide şi forţe democratice din Romnânia, fără să abdice de la principiile şi valorile social-democrate.

Congresul PSD a aprobat programul intitulat „România corectă, România socială”, prin care se angajează, încă din prima zi de de guvernare, să refacă salariile bugetarilor şi să blocheze legea pensiilor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că acest program este considerat „un angajament” între PSD şi români. Programul a fost comasat în 100 de soluţii, grupate în măsuri care vor fi aplicate în prima zi, în prima lună, în primul an de la instalarea la guvernare.

Pentru prima zi de guvernare, PSD se angajează la aplicarea a şase măsuri: revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior diminuării cu 25%, anularea noilor metode de recalculare a pensiilor militarilor prin blocarea aplicării legii unitare a pensiilor, anularea impozitării pensiilor mici, îngheţarea cheltuielilor materiale la utilităţi şi medicamente şi plafonarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii la 50% faţă de anul trecut, eliminarea obligaţiei de plată a contribuţiilor sociale pentru persoanele angajate cu drepturi de autor, respectiv începerea auditului financiar al guvernului Boc.

Pentru prima lună de guvernare, PSD propune creşterea salariului minim la 750-800 lei, scăderea CAS la angajator cu 3%, deblocarea posturilor din sănătate, îngheţarea pentru un an a preţului la energia furnizată populaţiei.

PSD se angajează, pentru primul an de guvernare, să introducă sistemul diferenţiat de impozitare, pentru care propune două variante de lucru. Prima variantă este impozitarea în patru trepte: 0% pentru veniturile de până la 1000 lei, 15% pentru veniturile sub 4500 lei, 25% pentru veniturile între 4500 şi 10000 lei şi 35% pentru veniturile de peste 9000 lei.

A doua variantă de impozitare propusă de PSD este în trei trepte: 8% pentru veniturile până la 1000 lei, 12% pentru cele între 1000 şi 4500 lei, şi 16% pentru veniturile ce depăşesc 4500 lei.

În acelaşi program, PSD susţine păstrarea impozitului pe profit la 16%, cu scutirea de impozit pentru profitul reinvestit. În ce priveşte TVA, PSD propune majorarea în cazul produselor de lux şi diminuarea până la 5% pentru pâine, carne proaspătă, lapte ulei şi zahăr.

O altă măsură pe care PSD afirmă că o va lua la guvernare este impozitarea proprietăţilor de lux şi a proprietăţilor multiple.

De asemenea, PSD se angajează la depolitizarea administraţiei, eliminarea influenţei politice în numirile făcute în Justiţie, reducerea evaziunii fiscale, îndreptarea luptei anticorupţie, plata integrală a subvenţiilor în agricultură, compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensiile sub 1000 lei.

Pentru primul mandat, priorităţile PSD ar fi absorbţia de fonduri europene, programarea bugetară multianuală, stimularea industriei, investiţii majore în inovare şi cercetare, relansarea programului „Fabricat în România”, introducerea legii controlului unic şi înfiinţarea unei companii farmaceutice naţionale prin comasarea Antibiotice, Unifarm, Sanevit şi a Departamentului vaccinuri de la Institutul Cantacuzino.

0 comentariu

Huhu 18-03-2010 - 18:10

Garantez!!!!!!!

Huhu 18-03-2010 - 18:11

Garantez 100% !

CALUGARUL adevarat 19-03-2010 - 12:10

Nu ma mai atrageti deloc. In momentul cind am vazut ca au aparut nu stiu citi administrori si ati inceput sa cenzurati ca la defuncta Ziua, am inteles ca nu puteti fi mai mult decit ati fost. Huhu, asa timpit cum e, sau cititoarea veche, au tot dreptul sa scrie tot ce doresc ei indifierent ca ma jignesc sau nu. Nu ma deranjeaza ce zic ei despre mine, pentru ca eui stiu cum sa diluiesc cu ei. Asa cum sunt ei, eu ii accept. Am spus-o si pe forumul Zilei: forumul unui ziar nu apartine ziarului ci forumistilor. Ei si numai ei au dreptul sa se desfasoare cum doresc ei si sa modeleze acel forum dupa priceperea si istetimea lor. Daca forumul devine imposibil, atunci vor ramine acolo doar aceia carora le plac zoaiele verbale si ?, intr-o buna zi se vor satura de ei insisi si vor renunta la a mai aparea ca niste jigodii. Voi, ca ziar, nu aveti decit sansa sa ne gazduiti. Libertatea ? LIBERTATEA adevarata implica si riscul ordinariei, a mizeriei verbale, a pestilentialitatii verbale. Nu forumul unui ziar il descrie ca atitudine si infatisare, ci numarul de cititori si interesul pe care-l genereaza prin caracterul articolelor pe care le expune. Daca nu stiti sa va asumati aceste riscuri, nu va mai dati mari ca aveti un ziar deschis care asigura o libertate totala. Daca o prietena nu mi-ar fi trimis un e-mail cum ca nenea Georgica ar fi zis ceva de mine, nici nu as fi catadicsit sa mai vin pe la voi. Sincer, imi pare rau de citeva nume dragi mie de la voi, insa prefer sa ma duc la alte bloguri sau ziare. E ca in cazul cind ai descoperit intr-o zi ca fmeia pe care o iubesti nu e cea care ai crezut ca e ci o fosta curva care te-a pacalit o perioada de timp. Sorry !

Mos Ene 19-03-2010 - 13:16
jan dinu 19-03-2010 - 15:02

Inc-o achizitie foto – Iuliana –
dragutza fata pacat ca mai sta in Romania
!Dar este riscanta orice miscare ..cu
„ushchiala „peste hotare !!
JD

Huhu 19-03-2010 - 16:19

Instantaneu, ha ha ha ha ha ha ha ha…

cititor vechi 19-03-2010 - 18:55

Nu credeam sa ajung sa-l laud vreodata pe Calugar, dar a scris exact ce simt si eu, ce este in sufletul meu. Nici eu nu mai intru decat foarte rar si de cand ati avut acea tentativa de cenzura, nu-mi mai face nici o placere sa postez la voi. Printr-un gest tampit, fara nici o justificare, ati reusit sa spulberati sarmul, atractia pe care o exercita siteul vostru asupra mea. De altfel, cred ca nu numai eu sau Calugarul am reactionat astfel.
In plus, tot dupa umila mea parere, sunteti prea pe fata cu basescu (scuip pe numele lui) si ai lui. Eu am alte optiuni…asa ca ma duc pe acolo unde simt ca sunt cu ai mei. Cel mai rau imi pare dupa Huhu, dar asta e, nu ma regasesc sub nici o forma pe acest site care nu face nici un efort sa fie macar echidistant daca nu de dreapta, cum era Ziua cea cu adevarat veche….

Huhu 19-03-2010 - 19:01

Da-l….!!

Huhu 20-03-2010 - 05:12

Mi-a furat si nick-ul meu!

Huhu 20-03-2010 - 06:31

Nu te poti astepta la nimic bun de la un securist-pedelist ca Cacalugaru”!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult