Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Congresul de constituire a Partidul Popular Maghiar din Transilvania. 350 de delegaţi

Congresul de constituire a Partidul Popular Maghiar din Transilvania. 350 de delegaţi

scris de Marius Bâtcă
6 afisari

Congresul de constituire al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), are loc, sâmbată, în Harghita.

Laszlo Tokes (erdon.ro)

Laszlo Tokes (foto: erdon.ro)

Aproximativ 350 de delegaţi participă, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la congresul de constituire al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, iniţiat de Laszlo Tokes, informează Agerpres.

Potrivit organizatorilor, ordinea de zi a şedinţei conţine adoptarea programului politic şi a regulamentului de organizare şi funcţionare, alegerea structurilor de conducere, respectiv stabilirea priorităţilor politice pentru anul electoral 2012. Pentru funcţia de preşedinte va candida Toro T. Tibor, care este în prezent preşedinte interimar. Pentru cele patru posturi de vicepreşedinţi şi-au depus candidatura Papp Elod, Gergely Balazs, Zatyko Gyula şi Szilagy Zsolt.

Participanţii la lucrări vor fi salutaţi, printr-un mesaj video, de premierul Ungariei, Viktor Orban, după care, de la tribuna congresului vor vorbi, printre alţii, europarlamentarul Laszlo Tokes, secretarul de stat pentru politica naţională din Guvernul de la Budapesta, Repas Zsuzsanna, şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, Nemeth Zsolt. La congres vor lua parte şi reprezentanţi ai maghiarilor din Serbia şi Croaţia.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania a fost înfiinţat la iniţiativa europarlamentarului Laszlo Tokes, în 2011. Partidul se doreste a fi o alternativă la UDMR.

5 comentarii

TOM Cc 25-02-2012 - 13:47

conform constitutiei are dreptul ??? partid etnic ????? mai sunt partide etnice in UE ???

ravo 25-02-2012 - 14:14

Laslo baci, ia adunatura asta de idioti cu tine in frunte si dute in Ungurica si faceti un partid de romanasi din Tinutul Secuiesc! Ce zici e bine? Poate va ajuta si Victoras al vostru, daca ii convine binenteles. Loazelor, sunteti niste criminali! Mai ales tu popo, ce devii satana, pe zi ce trece!

BUCURA DACUL 25-02-2012 - 16:16

Am mai spuso si o rebet:Ungurii sant mult pre putin importanti fata de cat vor ei sa para.I-a adus vantul din pustiu ,unde nu puteau sa prinda radacini,si-au asezat corturile pe pamantul nostru. Triburi nomade fara radacini,fara istorie, salbatici si inferiori biologic,incearca sa-si creioneze o istorie din nimic. Conducatori,oameni de cultura ,oameni politici proeminenti nu au avut sange de hun in ei,majoritatea fiind romani,nemti sau francezi.Cred sincer ca-i bagam in seama prea mult.Ar fi timpul sa le amintim ca intreaga Ungarie e pamant romanesc si ca ar fi timpul sa plateasca chirie.Nimic nu e gratuit pe lumea asta.Daca vrea cineva sa controleze veridicitatea afirmatiilor mele,sa sape mai adanc de un metru pe intreg teritoriul ocupat de asa zisa natiune magheara si de jur inprejurul Romaniei pana la greci, la Marea Adriatica si mult dincolo de Nistru ,unde va gasii numai urme ale strmosilor nostrii geto-daci.Cu oastea de stransura Laslo Tokes,e un nimic mai mic decat nimicul

ANDREI 25-02-2012 - 20:29

Maghiarilor care îşi atacă propria ţară, Ungaria, trebuie să le interzicem să mai intre în Ardeal!”..Tokes L.

Exemplu de urmat, interzicerea de a participa la viata politica a acelor politicieni romani ce injosesc ,umilesc poporul roman prin declaratii de ne tolerat ca :
Romania tara de c…,se fura alegerile ,betivi curve ,dictatura ,fascism… avind unic scop mentinerea privilegiilor si obtinerea puterii.!

Ps. injurati !

chiaburul 25-02-2012 - 21:36

Mai mult decat otrepe – nimicuri prea mult bagate inseama

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult