Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Congresul PDL la final. Vezi noua garnitură de conducere a lui Emil Boc

Congresul PDL la final. Vezi noua garnitură de conducere a lui Emil Boc

scris de D.S.S.
2 afisari

PDL are, începând de duminică, o nouă garnitură de conducere. După ce sâmbătă Emil Boc a fost reales preşedintele PDL, duminică au fost desemenaţi cei 4 prim-vicepreşedinţi şi cei 15 vicepreşedinţi.

Alegeri cu dedicatie la congresul PDL-Boc are garnitura noua

Partidul Democrat Liberal şi-a ales dumincă cei 15 vicepreşedinţi, care vor sta în jurul liderului Emil Boc, în noul mandat. Printre aceştia se află şi Theodor Paleologu, care a reuşit, în sfarşit, să obţină un loc în conducerea partidului.
Elena Udrea, Toader Paleologu, Sever Voinescu, Anca Boagiu, George Scripcaru, Romeo Raicu, Mircea Hava, Traian Igaş, Gheorghe Ştefan, Dorin Florea, Mihai Stănişoară, Monica Macovei, Mihaela Popa, Florin Popescu, Victor Tarhon sunt noii vicepreşedinţi PDL.
Gheorghe Scripcaru a obţinut 1102 voturi, Elena Udrea 1102, Mircea Hava 1077, Traian Igaş 1071, Gheorghe Ştefan 1016, Anca Boagiu 999, Dorin Florea 936, Sever Voinescu 927, Mihai Stănişoară 922, Monica Macovei 917, Mihaela Popa 906, Florin Popescu 891, Victor Tarhon 818, Teodor Paleologu 793 şi Romeo Raicu 790 de voturi.
Ion Ivaşcu a fost ales trezorierul PDL cu 1223 de voturi.
Din 1256 voturi exprimate de delegaţi, 1220 au fost valabile.
Un număr de 16 candidaţi din lista iniţială de 39 s-au retras din competiţia internă din partid pentru funcţia de vicepreşedinte al PDL.
Dacă unii dintre ei au decis să nu mai candideze pentru absolut nici o funcţie în cadrul formaţiunii, alţii au optat pentru alte posturi în structurile de conducere a BPN.
Cei care nu şi-au mai anunţat candidatura la funcţia de vicepreşedinte sunt Ion Ariton, Teodor Baconschi (ales prim-vicepreşedinte), Richeard Viorel Badea, Gabriel Berca, William Gabriel Brânză, Costică Canacheu, Cătălin Croitoru, Daniel Funeriu, Ioan Oltean (ales secretar general ), Filip Petru, Cezar Preda, Radu F. Alexandru, Iulian Rasaliu, Cristian Rădulescu, Mihaela Ioana Şandru, Darius Vâlcov.
Roberta Anastase, Theodor Baconschi, Gheorghe Flutur si Sorin Frunzăverde sunt noii prim-vicepreşedinti ai PDL, iar Ioan Oltean noul secretar general, în urma votului delegaţilor la Consiliul National de Coordonare al partidului.
Pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, din 1.269 de voturi exprimate, 1.226 au fost valabile şi 42 nule. Roberta Anastase a primit 1.038 de voturi, Teodor Baconschi 899 de voturi, Gheorghe Flutur 1.189 de voturi, Sorin Frunzăverde 1.143 de voturi şi Theodor Paleologu 650 de voturi. Preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Sorin Apostu, a anunţat că, deoarece primii patru candidaţi au obţinut peste jumătate din numărul total de voturi, nu se va mai ţine al doilea tur de scrutin.
Secretar general al PDL a fost ales Ioan Oltean, care a obţinut 906 de voturi, Sulfina Barbu obţinând doar 343. Nici în acest caz nu a mai fost necesar un al doilea tur de scrutin.
Alegeri de formă în Partidul Democrat Liberal

Alegeri cu dedicatie la Congresul PDL

Numele celor patru prim-vicepreşedinţi şi ale celor 15 vicepreşedinţi au fost stabilite înainte de a fi votate. Fiecărui delegat i-a fost împărţită câte o listă cu numele celor pe care trebuie să-i aleagă.
Pe listă apar Gheorghe Ştefan, Elena Udrea, Romeo Raicu, M. Banias, Gheorghe Albu, M. Popa, M. Hava, I. Ariton, A. Boagiu, T. Igaş, M. Macovei, M. Stănişoară, G. Scripcaru.
Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, spune că listele care circulă printre delegaţii la CNC al PDL ar putea fi decizii ale unor organizaţii, dar că pedeliştii sunt liberi să aleagă pe cine vor.
Iniţial, Udrea a spus că această situaţie ar putea fi „o poveste” şi că ea nu a văzut nimic de acest fel. „Este un vot liber, nu ştiu dacă subiectul despre care spuneţi este real, sau este o poveste. Este un vot liber, nu cred că cineva din sală nu a votat aşa cum a crezut. N-am văzut o listă ca să-mi dau seama despre ce este vorba„, a spus Udrea, informează NewsIn.
Apoi, s-a răzgândit şi a explicat că, atunci când o filială vrea să-şi promoveze un candidat, care nu este atât de cunoscut, recurge la diverse metode de convingere:  „candidaţii îşi fac lobby, se ajută organizaţiile între ele„.
Deci am făcut o supoziţie, ca atunci când candidează cineva necunoscut sau când o organizaţie vrea să-şi promoveze candidatul, să susţină şi candidatul altor organizaţii. În principiu, sunt şi candidaţi necunoscuţi şi se mai folosesc pliantele acelea pe care le-aţi văzut…”, spune ministrul.
La rândul său, preşedintele PDL, Emil Boc, spune că listele nu reprezintă nimic altceva decât un lobby. „Nu este o încercare de impunere a unor nume, ci pur şi simplu lobby. Cel care decide, în ultimă instanţă, este colegul nostru care a venit la Convenţie, în cabina de vot. E o decizie de mobilitare„, spune Boc.
După ce Vasile Blaga a pierdut lupta pentru şefia PDL, au urmat o serie de negocieri între echipa lui Blaga şi cea a lui Boc. Iniţial, s-a stabilit ca oameni din echipa lui Blaga să se retragă integral din cursa în care intraseră pentru a ocupa funcţii în forul de conducere central al formaţiunii, însă, ulterior, s-au răzgândit, şi s-a hotărât ca fiecare să decidă pe cont propriu. Astfel, în cursă au rămas mai multe persoane.

1 comentariu

Qui Bono 15-05-2011 - 19:30

Bravo! Un partid cu o echipa de vicepresedinti tineri! Tare curios sint daca noua echipa o va peria pe EBA.

http://www.youtube.com/watch?v=8Iwcs82RRf0

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult