Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Consiliul European din 28 iunie – Conflictul Băsescu-Ponta ajunge în Parlament

Consiliul European din 28 iunie – Conflictul Băsescu-Ponta ajunge în Parlament

scris de M.A.
2 afisari

Guvernul a cerut miercuri Parlamentului să stabilească ziua şi ora la care să se reunească cele două Camere legislative şi să dea un mandat celui care va reprezenta România la Consiliul European din 28 iunie.

ponta si basescu

foto: nasul.ro

„Aştept ca cele două Birouri permanente să stabilească ziua şi ora la care va avea loc această reuniune a Camerelor reunite, evident aşteptând ca Parlamentul să dea un mandat celui care va reprezenta România la Consiliul European oficial din 28 iunie, în aşa fel încât poziţia României să aibă toată legitimitatea şi toată puterea de aplicare necesară”, a spus premierul Victor Ponta, după şedinţa de Guvern în care s-a adoptat scrisoarea către Legislativ.

„Intenţionez să mă adresez Parlamentului României pentru a prezenta situaţia actuală pe teme pe care opinia publică le cunoaşte – aderarea la Spaţiul Schengen, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie, problema absorbţiei fondurilor europene, situaţia negocierilor pentru viitorul mecanism multianual de finanţare în perioada 2014-2020″, a continuat prim-ministrul.

„Deşi am altă opinie şi altă opţiune decât a preşedintelui ţării (n.red. – Traian Băsescu), nu doresc şi nu voi face niciodată nimic de natură să exporte dincolo de graniţele ţării un conflict de natură instituţională existent în România. Nu o să mă vedeţi mergând în acelaşi timp la o reuniune europeană, pentru a da practic un mesaj prost faţă de modul în care se iau deciziile în România. Dacă preşedintele a ţinut foarte mult să participe la această reuniune informală, nu era cazul să merg şi eu acolo şi să exportăm o dezbatere care de fapt îşi are locul aici în interiorul României”, a spus Victor Ponta.

Însă în perspectiva reuniunii Consiliului European din 28 iunie, Victor Ponta a susţinut că problematica discutată la Bruxelles are caracter executiv.

2 comentarii

vodka 24-05-2012 - 03:13

nu stiu daca-i cazul sa trimitem copii la Consiliul European….

Ciu Huhu 24-05-2012 - 07:36

Jos Basescu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult