Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Constănţenii i-au tras-o PSD la referendum. Au stat acasă

Constănţenii i-au tras-o PSD la referendum. Au stat acasă

scris de P.C.R.
2 afisari

La referendumul organizat duminică din judeţul Constanţa au mers la urne aproape 44% din cele peste 630.000 de persoane cu drept de vot.

Nicusor Constantinescu, presedinte CJ Constanta

Referendumului a fost organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa pentru consultarea cetăţenilor dacă sunt sau nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţului. Conform unui comunicat postat luni de PSD Constanţa pe blogul filialei, ”Organizaţia Judeţeană a Partidului Social Democrat mulţumeşte locuitorilor judeţului Constanţa pentru participarea la vot’, reprezentanţii PSD spunând că sunt ”mândri” că peste 95% dintre cei care au răspuns chemării la vot ”au spus un Nu hotărât desfiinţării judeţului Constanţa”.
Pentru ca referendumul organizat în judeţul Constanţa să fie validat, trebuie ca participarea la vot să fi fost de 50% plus unu din totalul celor peste 630.000 de cetăţeni cu drept de vot. Din punctul de vedere al senatorului PSD de Constanţa Nicolae Moga, ”cheia” referendumului stă în recensământului populaţiei, recensământ al cărui rezultat oficial nu se ştie când va fi făcut public. ”După evidenţa veche a populaţiei, nu luăm 50% plus unu la referendum, dar după noul recensământ, luăm procentul respectiv”, susţine parlamentarul constănţean.
Referitor la această situaţie, PSD Constanţa a informat în comunicatul remis luni presei că ”aşteaptă corelarea datelor recensământului proaspăt încheiat cu bazele de date neactualizate ale Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru a comunica rezultatele finale ale referendumului”. Pe de altă parte, liderul PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a informat deja că ”referendumul împotriva desfiinţării judeţului Constanţa a picat”, bazându-se pe rezultatele numărării paralele a voturilor făcută de PDL.

Pentru organizarea referendumului derulat în judeţul Constanţa a fost alocată suma de două milioane de lei, scrutinul fiind primul la nivel naţional în care populaţia este consultată referitor la reorganizarea administrativ-teritorială. El s-a desfăşurat în urma unei hotărâri a CJ Constanţa, luată cu votul unanim al consilierilor PSD şi PNL care sunt majoritari ca număr în Consiliul Judeţean, reprezentanţii PDL boicotând respectiva şedinţă. Hotârărea CJ Constanţa a fost atacată în instanţă de prefectul judeţului Claudiu Palaz, referendumul fiind considerat ilegal, însă judecătorii au validat organizarea scrutinului popular printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

8 comentarii

geek-a-contra 07-11-2011 - 15:20

bha, tataie, ori „au tras-o” lu’ psd ori dau buluc (07.11.2011, 14.39) ori „dau buluc sa voteze” (06.11.2011, 12.04)?

salut 07-11-2011 - 15:51

Ce nu vede/nu vrea sa vada Pena e procentul de 95% impotriva ideii aberante a lui Basescu. E drept ca destul de putini si-au miscat fundurile pentru aceasta actiune civica, indolenta si nepasarea fiind caracteristici predominante in „democratia” romaneasca de sub Basescu.

urbos 07-11-2011 - 17:14

95% din 44% au foat impotriva ideilor demente ale lui Basescu, iar 56% nu au fost interesati deloc de ideile demente ale lui Basescu, asta e concluzia cand se face un referendum. Nici nu trebuie sa-si miste fundurile pentru cretinisme.
Asta trebuie sa priceapa porcul limbist.

Partea proasta e ca in Romania nu mai exista de fapt referendum, odata cu modificarea aberanta a legii referendumului.

urbos 07-11-2011 - 17:00

Hahaha, a mai grohait si prostu limbist ceva…
Copitatule, daca se va pune problema desfiintarii pe bune, vor veni serios la urne, deocamdata e doar un soi de zvon. E chiar un procent mare 44% in conditiile astea.

urbos 07-11-2011 - 17:08

Mai trebuie de adaugat porcule, ca faptul ca au stat acasa inseamna ca nu sint interesati de DESFIINTAREA JUDETULUI. Adica nu-s interesati de proiectele maretete ale cretinului caruia ii lingi dosul. Intelegi porcule, deci Basescu a luat-o in bot.

urbos 07-11-2011 - 17:18

Referendumul nu poate fi „impotriva desfiintarii”(asta e doar mesajul de fond al organizatorilor) caci desfiintarea nu a avut loc, deocamdata judetul Constanta exista, si problema care se pune este desfiintarea lui. Asadar referendumul „pentru desfiintare” e cel care a picat.
Ai inteles porc limbist?

seneca 07-11-2011 - 17:57

ce urat vorbiti,…numai insulte.sa va fe rusine…

Ciu Huhu 07-11-2011 - 18:47

Constantenii i-au tras-o lui Basescu, 95% din cei prezenti la vot au spus NU nebunestii idei a acestuia de a desfinta judetele!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult