Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Constituţia lui Băsescu. Vezi proiectul

Constituţia lui Băsescu. Vezi proiectul

scris de D.S.S.
4 afisari

Traian Băsescu a transmis miercuri Consiliului Legislativ proiectul de revizuire a Constituţiei, urmând ca acesta să fie avizat şi înaintat Parlamentului în vederea dezbaterii şi adoptării, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale transmis ziuaveche.ro.

Basescu vrea modificarea Constitutiei

În conformitate cu prevederile art. 150 alin. (1) din Constituţia României şi având în vedere dispoziţiile art. 19 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României, iniţiat de preşedintele României, la propunerea Guvernului, după primirea avizului Consiliului Legislativ va fi transmis Curtii Constituţionale pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale privind revizuirea. Ulterior, proiectul de revizuire, însoţit de avizul Consiliului Legislativ şi de decizia Curtii Constituţionale va fi înaintat Parlamentului României, în vederea dezbaterii şi adoptării lui„, se arată comunicatul primit din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Vezi aici proiectul de revizuire a Constituţiei.

3 comentarii

urbos 01-06-2011 - 15:21

Dementul trebuie sa dispara.
Vorba lui Gerula, un singur om mai trebuie sa moara.

gogu 01-06-2011 - 20:51

Alo, Spitalul 9 !

YAAKOV 01-06-2011 - 21:20

Li se da nas ungurilor si se creeaza conditiile pentru autonomia teritoriala, in faza initiala, urmata mai tarziu de alipirea unei parti din teritoriul Romaniei la Ungaria.

Pe de alta parte, Basescu nu are legitimitatea pentru a modifica Constututia asa cum se prezinta in acest proiect, pentru ca la referendumul la care se face trimitere cetatenii au fost intrebati de cu totul alte chestii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult