Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Consultări la Cotroceni. Ce au declarat liderii partidelor parlamentare

Consultări la Cotroceni. Ce au declarat liderii partidelor parlamentare

scris de A.H.
6 afisari

Întâlnirea USL cu preşedintele Traian Băsescu a fost una scurtă şi clară, iar cea mai bună rezolvare a crizei politice ar fi ca, după pasul făcut de premierul Emil Boc, şi preşedintele să demisioneze, a declarat liderul PNL, Crin Antonescu.

El a adăugat că Traian Băsescu a spus că nu va face acest pas, ca urmare USL şi-a anunţat opţiunea fermă pentru alegeri anticipate.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat luni că Partidul Democrat Liberal susţine un guvern politic bazat pe actuala coaliţie guvernamentală, iar preşedintele va risipi orice dubiu când va anunţa, în această seară, premierul desemnat.

Potrivit lui Baconschi, coaliţia funcţionează şi există voinţa tuturor componentelor acesteia de a-şi asuma guvernarea.

Preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a susţinut, luni seară, că din informaţiile pe care Opoziţia le deţine şeful statului Traian Băsescu ar dori ‘să folosească un guvern de tehnocraţi timp de un an de zile‘.

La finalul consultărilor liderilor USL cu preşedintele Traian Băsescu, Daniel Constantin a declarat că ‘preşedintele nu se dezice de rolul său de jucător’. ‘Din informaţiile pe care le avem, preşedintele încearcă să adune un nou guvern de tehnocraţi pentru un an de zile. Nu dorim să intrăm în jocurile politicianiste ale lui Traian Băsescu’, a spus Daniel Constantin.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, după consultările cu şeful statului, că, în măsura în care propunerea USL va fi adoptată, ar însemna ca, în luna iunie, România să aibă un nou Parlament ales şi un nou Guvern legitimat.

‘În măsura în care propunerea noastră ar fi fost sau va fi adoptată ar însemna pe înţelesul tuturor românilor că, în luna iunie, România va avea un nou Parlament ales, un nou guvern legitimat prin votul lor, autorităţi locale reînvestite prin votul oamenilor şi, din luna iunie, putem, cu stabilitate, şi cu legitimitatea dată de vot, să luăm toate măsurile care se impun pentru ca România să nu eşueze în această perioadă extrem de grea’, a spus Ponta, la finalul consultărilor USL cu preşedintele Băsescu.

Preşedintele UNPR Cristian Diaconescu a subliniat, luni, la finalul consultărilor cu şeful statului, că stabilitatea politică a reprezentat un element de credibilitate, recunoscut ca atare nu numai la nivel politic internaţional, dar şi pe pieţele financiare şi monetare internaţionale.

‘Până acum, această stabilitate politică a reprezentat un element de credibilitate, recunoscut ca atare nu numai la nivel politic internaţional, dar şi pe pieţele financiare şi monetare internaţionale. Deci, ne dorim ca, dincolo de eficienţa superioară a viitorului guvern, acesta să poată intra cât mai repede în activitate”, a afirmat Diaconescu.

El a precizat că progresiştii vor susţine în continuare actuala coaliţie. ”Evident, prin dialog cu partidele componente, vom fi gata să participăm la constituirea unui nou guvern şi, evident, a unui nou program de guvernare, conform regulilor constituţionale şi politice, pe baza cărora funcţionează România. În programul de guvernare, UNPR va insista pentru ca actul normativ privind taxarea averilor mari şi foarte mari să fie reprezentat, să fie bine subliniat. Este o măsură extrem de importantă într-o astfel de perioadă, care, în egală măsură, răspunde şi unei necesităţi sociale, dar şi reflectă un mod de abordare la nivelul statelor europene şi nu numai, corespunzător unei reacţii normale pe care clasa politică, mecanismele politice din toate statele, trebuie să o aibă faţă de situaţia economică şi nivelul de trai în ţările care se confruntă, ca şi noi, cu criza economică”, a mai spus preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu.

Totodată, el a afirmat că în cadrul discuţiilor cu preşedintele Băsescu s-a reliefat necesitatea ca procedurile constituţionale, implicit parlamentare, privind constituirea noului guvern şi elaborarea şi adoptarea programului de guvernare să se finalizeze cât se poate de rapid, ”deoarece instabilitatea politică ar dăuna foarte serios României”.

La consultările de luni de la Palatul Cotroceni UNPR a fost reprezentat de preşedinţii partidului – Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu -, liderii grupurilor de la Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, şi, respectiv Senat, Şerban Mihăilescu, secretarul general adjunct al partidului, Ion Toma, deputatul Ion Tabugan, senatorii Anghel Iordănescu, Ovidius Marcuţianu, Sorin Chivu şi Vasile Nedelcu, precum şi primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele.

2 comentarii

ciufulici 06-02-2012 - 19:53

ANTONESCU MARESAL SAU PRIM MINISTRU!
Tara il vrea pe Crin Antonescu, gata, am zis!
Prim Ministru sau Maresal, fie ce o fi, numai presedinte sa nu fie, caci are si casul inca la gura si este si prea liberal-socialist-conservator-nationalist ca sa nu fie nealiniat, cum ii sta bine unui presedinte al tuturos romanilor.

plus&minus 06-02-2012 - 20:10

Iata dovada ca Crin e un despot cu care nu se poate discuta.
Daca Crin vrea sa faca numai ca Crin, si toti sa se dea la o parte in fata lui, ca conditie prealabila, atunci rezulta indubitabil ca Crin este un DICTATOR PERICULOS.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult