Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Consultările de la Cotroceni s-au încheiat. Ponta singura opţiune

Consultările de la Cotroceni s-au încheiat. Ponta singura opţiune

scris de Z.V.
16 afisari

Discuţiile de la Cotroceni pentru desemnarea premierului s-au încheiat, singura propunere adusă şefului statului fiind Victor Ponta.

Consultările de la Cotroceni s-au încheiat. Ponta singura opţiune

După încheierea consultărilor, care au durat doar 30 de minute, şeful statului, Traian Băsescu a anunţat că premierul va fi anunţat luni, 17 decembrie, după ora 12. Potrivit rtv.net,  Băsescu le-a cerut liderilor USL, prezenţi la consultări, să „ocrotească Opoziţia”, să modifice Constituţia, legea electorală şi să adopte noua Lege a Sănătăţii.

Uniunea Social Liberală (PSD, PNL, PC, UNPR) a avut patru reprezentanţi la consultările de la Palatul Cotroceni, câte unul de la fiecare partid component, aceştia fiind premierul Victor Ponta, preşedintele PC Daniel Constantin, secretarul general al PNL Eduard Hellvig şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, anunţase deja că nu va merge la consultările de la Cotroceni, arătându-se deranjat că Traian Băsescu a invitat toate formaţiunile la aceeaşi oră.

Delegaţia PDL la consultările de la Cotroceni a fost compusă din liderul formaţiunii, Vasile Blaga, prim-vicepreşedinţii Cezar Preda, Mihai Stănişoară, secretarul general Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele Anca Boagiu. Dan Diaconescu a anunţat, zilele trecute, că va face parte şi el din delegaţia PP-DD care va merge la consultări, declarând că îi va cere demisia lui Traian Băsescu în cazul în care îl va desemna premier pe Victor Ponta. UDMR a fost reprezentată la consultările cu şeful statului de preşedintele formaţiunii, Hunor Kelemen, preşedinta CRU, Biro Rozalia, vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely, preşedintele aleşilor locali, Borboly Csaba, şi secretarul general al UDMR, Kovacs Peter.

2 comentarii

remi 17-12-2012 - 11:41

Conform Constitutiei,ca tot se bate chiorile cu ea in piept toata ziua,trebuia chemat la consultari DOAR partidul care a obtinut majoritatea de peste 50 %…Si nu trebuiau invitate nici minoritatile pt. ca grupul lor de formeaza deabia azi !!!Dar asa e bashinica ,are impresia ca el e tatucul smecherilor…..Vreau sa rog ziaristii sa caute acel sef al electricienilor care l-a carat in circa pe bashinica(daca mai traieste) 3 etaje si sa0i ia un interviu….Sa vedem ce om era bashinica cind era capitan de vas.Eu nu mi-l inchipui pe Constantinescu sau pe Iliescu punind-u-si subalternii sa- care in circa….Avem cel mai incult si cel mai magar presedinte al intregii Europe….De aceea a zis si ponta ca e ultimul comunist care a ajun presedinte intr-o tara din Europa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult