Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Continuă demisiile din PDL. Astăzi, senatorii Prodan şi Udriştoiu

Continuă demisiile din PDL. Astăzi, senatorii Prodan şi Udriştoiu

scris de A.B.
14 afisari

Senatorul Tiberiu Prodan a anunţat în plenul senatului că trece de la PDL la PNL. Imediat şi senatorul PDL Tudor Udriştoiu a declarat că îşi dă şi el demisia din PDL şi că va activa în continuare ca senator independent.

prodan

foto: monitorulsv.ro

Senatorii democrat-liberali Prodan şi Udriştoiu şi-au anunţat demisiile de la tribuna senatului. Prodan vrea la PNL, Udriştoiu, independent. Senatorul PNL Raymond Luca a luat cuvântul şi a susţinut că, din punctul său de vedere, domnul senator Prodan nu este binevenit în grupul liberal. Ulterior a intervenit liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, pentru a preciza că afirmaţia colegului său a fost în nume personal. „Cu tot respectul, până una alta eu reprezint grupul PNL şi declaraţia domnului senator Raymond Luca, pe care îl respect, este în numele propriu, nu în numele grupului”, a spus Haşotti. Prodan anunţa, în octombrie 2009, că va activa ca senator independent în cadrul grupului parlamentar al PDL, părăsind grupul PNL.El declara că, în urma unei situaţii care trenează în organizaţia PNL Suceava, a decis să nu mai facă parte din această organizaţie. Şi senatorul PDL Tudor Udriştoiu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că îşi dă demisia din PDL şi că va activa în continuare ca senator independent, afiliat grupului PDL. Parlamentarul a fost ales în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală 17 Dolj. Anterior, surse politice declarau pentru Mediafax, că senatorul de Dolj Tudor Udriştoiu ar urma să-şi anunţe demisia din PDL şi să rămână, cel puţin deocamdată, senator neafiliat la un grup parlamentar.

La începutul săptămânii trecute, senatorul Sorina Plăcintă şi-a anunţat trecerea de la PDL la PNL. Miercuri, liderul liberalilor din Senat, Puiu Haşotti, a declarat că sunt discuţii cu mai mulţi parlamentari PDL care doresc să plece din partid şi să treacă la PNL şi PSD, el arătând că aceste schimbări sunt necesare puterii pentru a-şi păstra majoritatea la Senat şi de la 1 septembrie. La alegerile locale din 10 iunie, şase senatori PNL şi PSD au fost aleşi în administraţia locală. Legea 161/2003 privind transparenţa în funcţiile publice prevede că postul de parlamentar este incompatibil cu cel de ales local şi stipulează că deputatul sau senatorul aflat în acest caz are la dispoziţie 15 zile pentru a informa Biroul permanent al Camerei din care face parte. Legea stipulează că în termen de 60 de zile de la expirarea celor 15 zile parlamentarul în cauză trebuie să opteze între mandatul de parlamentar şi cel de ales local, demisionând din una dintre funcţii. Parlamentarii aleşi pe 10 iunie în funcţii de primari sau de preşedinţi de CJ îşi vor exercita mandatele în actuala sesiune legislativă, care se încheie la sfârşitul lunii iunie, dar nu şi în sesiunea legislativă care debutează în septembrie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult