Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Contre acide între Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan

Contre acide între Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan

scris de C.F.V.
316 Afisari

Frământări în coaliția de guvernare, după declarații acide între premierul Marcel Ciolacu și prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Ciolacu îl acuză pe Rareș Bogdan că „dinamitează Coaliția” prin declarații iresponsabile despre PSD și despre deciziile Coaliției. Într-un interviu pentru o televiziune de ştiri, premeirul a dat asigurări că PSD și PNL rămân în continuare împreună la guvernare şi îl numește „mitocan” pe Rareș Bogdan. Replica liberalului a venit la scurt timp, pe Facebook: „PSD nu s-a schimbat și nu se va schimba”.

Disputa publică între premier și Rareș Bogdan a pornit de la subiectul majorării pensiilor. Liberalul a spus public că „devine din ce în ce mai insuportabil pentru PNL să guverneze alături de PSD” și că PNL rupe coaliția dacă se pun taxe noi pentru mediul privat în 2024. Întrebat despre declarațiile lui Rareș Bogdan, Marcel Ciolacu a spus aseară într-un interviu că își va depune mandatul de premier dacă cineva iese din Coaliție. L-a numit iresponsabil și mitocan pe Rareș Bogdan pentru ieșirile publice la adresa PSD.

Marcel Ciolacu, premierul României: Nu se rupe nicio coaliţie. Dacă se rupe, vă spun clar, acest proiect politic pe care l-am acceptat şi eu şi colegii mei într-un moment dificil pentru România, căci nu uităm ce era acum doi ani, printr-o discuţie bărbătească între mine şi Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva iese din coaliţie, eu duc mandatul la Cotroceni, fără reţinere. (…) Rareş Bogdan nu e un om prost, ci iresponsabil. O spun fără reţinere, eşti un mitocan! Stai cu mine la masă cinci ore şi ieşi la TV şi spui că i-ai atras atenţia lui Iohannis că PSD fură?”

La scurt timp, prim-vicepreședintele Rareș Bogdan a venit cu replica.

„PSD nu s-a schimbat și nici nu se va schimba, are în ADN ura față de societatea civilă și față de cei care îndrăznesc să acuze fardul pus peste socialismul cu față umană și capitalismul de cumetrie. În anii 90, Iliescu, Bârlădeanu și Marțian ne făceau GOLANI și tratau presa liberă cu „Măi, animalule”, iar după 33 de ani, PSD-ul lui Ciolacu (…), a trecut la MITOCANULE.”

Bogdan mai arată că liberalii au intrat în Coaliție ca să asigure stabilitate în regiune și în UE , dar acum anunță #dreaptaUNITĂ pentru ROMÂNIA.

Coaliţia de guvernare ar urma să se întâlnească la ora 16.00 să discute despre bugetul pentru anul viitor. Premierul a anunțat că vrea să restrângă formatul, iar la ședințe să nu mai participe toți cei de până acum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS