Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Corlăţean despre referendum: Interesul de stat este aflarea adevărului

Corlăţean despre referendum: Interesul de stat este aflarea adevărului

scris de M.A.
7 afisari

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a afirmat miercuri că interesul de stat este aflarea adevărului, stabilirea în deplină libertate şi independenţă de către Curtea Constituţională a unei concluzii asupra rezultatului referendumului.

corlatean

Corlăţean despre referendum: Interesul de stat este aflarea adevărului (foto: rtv.net)

„Interesul meu este un interes de stat şi nu este un interes personal, iar interesul de stat este aflarea adevărului, stabilirea în deplină libertate şi independenţă de către Curtea Constituţională a unei concluzii asupra rezultatului referendumului şi luarea în considerare sau nu a voinţei majoritare a cetăţenilor români. Acesta este interesul meu”, a spus Titus Corlăţean la RTV.

El consideră că existenţa unor ameninţări împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale reprezintă „elemente de gravitate” şi sunt „inadmisibile orice forme de presiuni” asupra judecătorilor Curţii. „Nu întâmplător premierul şi eu am reacţionat şi informăm partenerii externi, inclusiv oficialii Consiliului Europei, ai Comisiei de la Veneţia că respingem orice forme de intimidare sau de atac asupra judecătorilor Curţii Constituţionale, transmite Agerpres.

Dacă există şi alte cazuri de ameninţări, şi asta am spus şi în scrisoarea trimisă preşedintelui CCR, asupra judecătorilor Curţii Constituţionale, ele nu trebuie discutate acolo în cerc restrâns şi trebuie comunicate autorităţilor competente care să ia măsuri, să investigheze”, a mai spus şeful diplomaţiei.

Corlăţean a subliniat că atât telefonic, cât şi în scrisori detaliate a informat oficiali europeni despre aceste aspecte.

3 comentarii

vic 09-08-2012 - 12:40

mai currlatean’ ,chiar nu stii adavaru’ ? ,pai simplu :speculatorii economico-financiar din terte domenii de activitate si mafia ruseasca trebuiau sa si rotunjeasca veniturilii’ prostimea suportind cheltuielile ,institutia basescu ,numai cu forta ,tradarea si minciuna putea fi ocupata ,in rest povesti cu prea cinstiti cacaroi ,daca lucrurile erau corecte asteptam civilizat sfirsitu mandatelor ,aveam stabilitatea leului ,hirjoneala politicienilor si ..cine cistiga era ok

emma 11-08-2012 - 22:23

asemeni multor oameni din jurul meu,astept sa treaca timpul.ma doare n cot cine i mai tare .spre nenorocirea noastra se pare ca i basescu.dar acest bombardament inforrnatic e mai rau decat insusi acest bulangiu care umbla de o luna cu tricou vrajit de imputitele tiganci pe care le a jignit.nu se mai poate trai in tara asta.demiurgul cel rau care a creat lumea ne umileste cu aceasta clasa politica .e mult mai relaxant sa mergi in fiecare zi la muzeul antipa. poti cel putin sa te consolezi ca si acesti oameni politici care azi se cred buricul pamantului vor arata ca acele schelete,vorba poetului peste toate stapaneste geniul mortii.ce sa mai numarati cat mai suntem!tara e pe duca.americanii si nemtii ungurii si austriecii francezii si englezii jubileaza.uita o clipa de crizele lor si se reped ca ciorile pe un cadavru.ia hidroelectrica, ia cupru,ia centrala nucleara ,ia pana si formele de relief. vai cum indrazniti sa urniti democratia marinarului care intr o noapte a trimis cu avionul rezerva de aur a romaniei si a salvat wall street?trebuie trimis urgent un secretar de stat.ambasadorul nu i de ajuns. vai daca astia micii vor nationaliza petrolul?vai ,vai vai,marinarul e ca matriosca.scoti o papusa si apare alta mai mica….bai vic…ciocu mic

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult