Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Corlăţean: Morar şi Kovesi pun sub semnul întrebării credibilitatea Justiţiei

Corlăţean: Morar şi Kovesi pun sub semnul întrebării credibilitatea Justiţiei

scris de A.B.
5 afisari

Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, susţine că asupra Laurei Codruţa Kovesi şi  a lui Daniel Morar există unele suspiciuni de subordonări, deşi a refuzat să facă comentarii pe fond şi a completat că atunci când le vor expira mandatele se vor găsi alţi magistraţi, independenţi.

corlatean

foto: rtv.net

Ministrul Justiţiei a anunţat că, pentru alegerea unui procuror general şi al unui nou şef la DNA, se va consulta transparent cu corpul magistraților, cu CSM, înainte de a face nominalizările. El a anunţat că va alege două persoane independente în mod real, pentru că asupra lui Daniel Morar şi Laura Codruţa Kovesi există anumite suspiciuni de subordonări, de influențe politice. ”Nu fac comentarii pe fond care este realitatea, spun că există nişte suspiciuni, care pun sub semnul întrebării credibilitatea justiţiei. Din acest punct de vedere, trebuie să ieşim din acest cerc vicios, societatea are uriaşe aşteptări faţă de mecanismul justiției, a anunţat la Realitatea TV ministrul. Colăţean a comentat şi  afirmaţiile ambasadorului SUA Mark Gitenstein, care a sugerat eventuala rocadă a Laurei Codrţa Kovesi cu Daniel Morar. Plec de la un principiu pe care-l verific în momentul de faţă, prin contactele cu magistraţii, nu doar în Bucureşti, ci şi în ţară.

Vreau să cunosc cât mai mulţi dintre profesioniştii de care am auzit. Sunt, şi ăsta e un mesaj public pe care-l transmit pentru populaţiei, există foarte mulți magistraţi de bună calitateşi  profesionişti în această ţară, contrar imaginii care s-a creat ani de zile. Avem posibilitatea să găsim soluţii de magistraţi foarte buni profesional, integri şi independenţi, fără să rămânem blocaţi în această discuţie a aceloaşii magistraţi rotaţii pe funcţii. E o chestiune de respect pentru breaslă”, a subliniat el. Corlăţean a recunoscut că ştie poziţia a cel puţinn doi ambasadori importanţi în România pe această temă şi a adăugat că a discutat cu cei doi diplomaţi, care au ajuns să-i dea dreptate. El a mai subliniat că este atributul statului român să ia deciziile, chiar dacă ascultă colegial şi  opiniile partenerilor externi.

5 comentarii

Murphy 28-05-2012 - 13:15

Parerea mea: eu cred ca ar trebui sa-l pui pe Alistar la DNA si pe madam Dumitrescu procuror general! Ce lovitura ii vei da lui Base! Plus ca te pui bine si cu Tonta!

vic 28-05-2012 - 13:35

parca ziceai’ ca justitia tre’ sa fie libera …sa i scoata curati pe preacinstitii fsn.isti ,amu’ usl.isti si sponsoreii acestora ;vintu ,niculae ,felix,becaloizii ,….jeguri bolsevice

Cercul 28-05-2012 - 16:11

Justitia e o idee muiereasca asa ca nu conteaza daca e in frunte Daniel sau Codruta.
@Murphy, da ce-ti pasa tie cum e condusa justitia ca voi astia tablagii oricum sunteti pe regim penitenciar fie liberi fie condamnati.
Daca esti in tema cu dreptul esti clar militian de profesie.

ION 29-05-2012 - 01:33

Asadar, vivovat e Morar. Din cauza lui Dl Nastase nu se poate ocupa de arta.
E cazul sa-l arestam ( solutia Carlatan) .

Cristin 29-05-2012 - 13:20

Sub semnul intrebarii cui?
Mark Gitenstein, via Kamikaze: „Persoana numită procuror general va trebui să aibă calitățile lui Daniel Morar sau chiar mai multe“

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult