Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cornel Poteraşu revine la conducerea Aeroportului Otopeni

Cornel Poteraşu revine la conducerea Aeroportului Otopeni

scris de C.F.V.
7 afisari

Noul director al Aeroportului „Henri Coandă” este Cornel Poteraşu, destituit în 31 august în urma scandalul izbucnit după uciderea studentei japoneze, a declarat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, afirmând că Poteraşu nu a avut nicio vină întrucât paza aeroportului era asigurată de MAI.

Relu Fenechiu a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că directorul Aeroportului „Henri Coandă, Cristinel Smadu, susţinut de PC, a fost schimbat din funcţie, în locul acestuia fiind numit Cornel Poteraşu, membru PNL, destituit în urma scandalului privind taximetria ilegală de la aeroport, generat de uciderea studentei japoneze.

Am făcut schimbarea la Aeroportul Otopeni chiar în prima zi când m-am dus la minister. Totul s-a făcut cu acordul părţilor„, a precizat Fenechiu.

Întrebat de ce a revenit în funcţie Poteraşu, care fusese demis din cauza problemei taximetriei ilegale de pe aeroport, Fenechiu a afirmat: „Poteraşu nu a fost implicat în acel incident. Paza o asigură MAI. Până la proba contrarie, am încredere în Poteraşu„. El a adăugat că intenţionează să introducă management privat la Aeroportul „Henri Coandă” şi că un concurs în acest sens va fi organizat „cât mai repede”.

Directorul general al companiei Aeroporturi Bucureşti Cornel Poteraşu a fost demis, în 31 august, de către ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranţa celor care tranzitează aeroportul Otopeni, izbucnit după uciderea unei studente japoneze. Aeroporturi Bucureşti administrează aeroporturile Henri Coandă Otopeni şi Aurel Vlaicu Băneasa.

În 15 august 2012, în comuna Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în apropierea DN1, Nicolae Vlada ucis-o pe Yurika M. (cetăţean japonez), cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, a explicat Ministerul Public. Japoneza a fost abordată de Nicolae Vlad la scurt timp după ce a coborât din avion, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, el propunându-i s-o ducă cu taxiul la locul de destinaţie. Tânăra şi Vlad au coborât însă la marginea pădurii, unde două zile mai târziu femeia a fost găsită moartă.

La începutul lunii octombrie, ministrul de Interne a anunţat că Aeroportul Otopeni are un post permanent al Jandarmiei Române, unde vor lucra 31 de jandarmi, şi că forţele de securitate au fost reorganizate astfel încât cei care vin pe acest aeroport să se simtă în siguranţă.

2 comentarii

DXN 02-01-2013 - 19:44

UN FILFIZON, ca si tac’su. care va ridica pe noi culmi de progres AIBO!
Vai de curu’ lui de pederast!

salut 02-01-2013 - 22:27

„El a adăugat că intenţionează să introducă management privat la Aeroportul “Henri Coandă” şi că un concurs în acest sens va fi organizat “cât mai repede”.”

================

Alta metoda de hotie cu staif, „management privat”. Un soi de revenire la Evul Mediu (nu glumesc)….cand regele (seniorul suprem) dadea lingailor dimprejur dreptul de folosire a diverse bunuri. Azi se numesc „management privat” „concesiune” (pe nimic), „privatizare”…etc.
Ce va face „managerul privat”? Va suge cat va putea…ca oricum pleaca la prima bataie de vant politic. Nu-i bai, de pomana a venit…tot asa s-a dus; intre timp familionul lui s-a asigurat pe 200 de ani.
In alte parti capitalismul se creaza (cu eforturi, riscuri, uneori esecuri); la noi „capitalismul” e pe gratis…important e sa fii pozitionat unde trebuie dpdv politic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult