Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Corneliu Calotă, noul purtător de cuvânt al Guvernului

Corneliu Calotă, noul purtător de cuvânt al Guvernului

scris de D.S.S.
43 afisari

Noul purtător de cuvânt al Guvernului României va fi Cornel Calotă, care până acum a ocupat funcția de consilier pe probleme de comunicare al premierului Victor Ponta. 

Corneliu Calotă, noul purtător de cuvânt al Guvernului

Corneliu Calotă (dreapta), noul purtător de cuvânt al Guvernului

Mirel Palada va fi schimbat din funcția de purtător de cuvânt al Guvernului după şedinţa de guvern de joi, 4 septembrie 2014. Palada a fost numit în septembrie 2013 consilier pentru strategii guvernamentale al premierului, iar după o lună, în octombrie 2013, Victor Ponta anunţa că Palada a fost desemnat să îndeplinească „temporar”şi rolul de purtător de cuvânt al Guvernului. Potrivit unor surse guvernamentale, Palada își va păstra funcția anterioară.

Decizia premierului Victor Ponta de a-l schimba în funcție pe Palada vine după ce acesta a postat un atac la adresa presei, comparând ziariștii obiectivi cu ”purceluși pufoși”. 

Corneliu Calotă este membru titular în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice din partea Guvernului, după ce a fost la rândul lui consilier al premierului. Mai mult, la un moment dat, Corneliu Calotă a fost în cărţi şi pentru şefia televiziunii publice. 

Corneliu Calotă este consilier guvernamental pe probleme de presă internaţională, provine din TVR şi a fost în această primăvară propunerea guvernului pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al TVR. Corneliu Calotă a fost şi directorul TVR HD la Societatea Română de Televiziune. 

A absolvit Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, colegiul Naţional de Apărare şi Universitatea „Politehnica” din București. Numele lui Corneliu Calotă a fost legat şi de o posibilă propunere la şefia televiziunii publice, în aprilie, însă funcţia a fost preluată ulterior de Stelian Tănase. Consiliul de Administraţie al TVR cuprinde 13 persoane, desemnate prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în şedinţa comună a celor două Camere. Preşedintele Consiliului de Administraţie este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult