Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cotrocenii sugereaza cine ar vrea sa provoace dezordine sociala

Cotrocenii sugereaza cine ar vrea sa provoace dezordine sociala

scris de Ziua Veche
0 afisari

 

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu analizeaza, intr-o postare pe blogary.ro, cine ar fi interesat acum ca in Romania sa fie dezordine sociala.


 

 

Pescuitorii in ape tulburi? Ei, da, intotdeauna. Ei sunt cei care au profitat de panica, dezordine, lipsa reglementărilor etc. Mai pe scurt. Ei sunt cei care au profitat de tranzitie. Cand lumea isi cerea drepturile sau libertatile in strada, ei rotunjeau zerourile pe cecuri. Acum sunt tristi. De cativa ani, prea multa ordine si stabilitate. Prea multa “uniunea-europeana”, prea mult “nato”. Au tot incercat sa pacaleasca lumea fluturand pericole imaginare: colaps, dictatura, haos. Dar nu le-a iesit. Acum le-ar putea iesi. Dar au nevoie de oameni nervosi in strada, de guverne prabusite, de un stat dezorientat. Daca voi stiti si cum ii cheama inseamna ca avem si nume”. Consilierul presedintelui Traian Basescu explica: “De obicei curbele de sacrificiu obliga actorii colectivi din societate sa se pozitioneze. Actorii stiu ca nefericitii vor sange, nu pentru ca asta i-ar face mai fericiti, ci pentru ca le răcoreste frustrarile. In plus, actorii au mai multe agende. Joaca in mai multe arene si pentru publicuri diferite. Situaţia de acum e una cruciala pentru viitorul Romaniei. Multi inteleg asta. Chiar si cei nefericiti. Mai rau decat pachetul de masuri convenit cu finantatorii internationali este dezordinea sociala. Pentru ca prezentul nu e deloc roz si tulburarile sociale nu vor face decat să agraveze situatia”.

 

Textul integral al postarii se gaseste pe site-ul blogary.ro.

0 comentariu

Pribeagul 05-03-2010 - 21:38

importanta si utila aceasta suita de rezumate, aceasta prezentare din presa zilei. Linkurile deschid o lume in care poti sa te pierzi. Excelent!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult