Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin a instaurat democratia pumnului in gura

Crin a instaurat democratia pumnului in gura

scris de Ziua Veche
3 afisari

In momentul in care Guvernul Boc a dat piept cu ultima motiune de cenzura au fost cativa parlamentari ai PNL care “au defectat” si nu au respectat linia dictata de partid, votand „pentru” Cabinetul premierului pedelist. Acesta este motivul principal pentru care noul Statut al liberalilor propus de presedintele Crin Antonescu a fost adoptat de Delegatia Permanenta.

 

 

La articolul 13 din Statut se precizeaza ca membrii PNL sunt obligati sa nu exprime public luari de pozitii contrare deciziilor sau hotararilor organismelor statutare ale PNL. La articolul 18 se nuanteaza noile prevederi statutare spunandu-se ca sanctiunea excluderii unui membru (simpatizant, activ sau de onoare) din PNL se poate aplica in cazul in care acesta a savarsit abateri grave de la disciplina partidului, inclusiv prin actiuni sau declaratii publice impotriva hotararilor luate prin vot de organismele de conducere ale partidului la toate nivelele sau impotriva conducerii partidului la toate nivelele, impotriva imaginii si prestigiului partidului si impotriva candidatilor PNL la toate functiile publice de la orice nivel.

Cine-i sef la PNL

In acest context, deputatul Mihai Voicu, sef al Departamentului de comunicare din calitatea sa de vicepresedinte, a declarat pentru ziuaveche.ro, ca s-a ajuns la aceasta situatie dupa ce s-au petrecut “cazuri neplacute in care proprii candidati sa fie atacati de colegii de partid si au fost situatii cand o decizie politica nu a fost urmata de toti colegii”. “Nu este altceva decat o chestiune normala si de bun simt si daca va fi cazul sanctiunile vor fi decise de la caz la caz”, a aratat Voicu. Desi el nu a facut nici o precizare in acest sens surse din PNL ne-au spus ca Antonescu i-a convins pe cei 15 vicepresedinti si cei 17 membri ai Birolui Politic Central (BPC), precum si pe cei sase membri supleanti ai BPC de faptul ca declaratii precum cele facute in ultima vreme de Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, precum si Viorel Catarama trebuie stopate. Aceleasi surse ne-au spus ca prin aceasta prevedere Antonescu vrea sa dea un semn ca el este sef in partid si poate decide oricand chiar excluderea celor doi importanti lideri liberali.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult