Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin Antonescu a devenit preşedintele interimar al României

Crin Antonescu a devenit preşedintele interimar al României

scris de Z.V.
5 afisari

Marţi, 10 iulie, în jurul orei 11:30, Crin Antonescu a preluat mandatul de preşedinte interimar de la Traian Băsescu, care a părăsit Palatul Cotroceni.

Crin Antonescu a preluat mandatul de presedinte interimar al Romaniei de la Basescu

Preşedintele suspendat a predat marţi funcţia de preşedinte al României liderului PNL Crin Antonescu. Conform mediafax, Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni, la volanul autoturismului Logan, salutând la ieşire ziariştii prezenţi în faţa Palatului făcându-le acestora cu mâna.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a ajuns la Palatul Cotroceni pentru procedura de predare-primire a mandatului în jurul orei 11.00, venind de la Senat, unde l-a numit preşedinte interimar pe fostul vicepreşedinte Petru Filip. Traian Băsescu l-a aşteptat pe fostul preşedinte al Senatului la Palatul Cotroceni încă din jurul orei 10. Luni, 9 iulie, Curtea Constituţională a decis că procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu a fost respectată şi că se justifică interimatul lui Crin Antonescu în funcţia de şef al statului. Pentru a afla care sunt atribuţiile noului Preşedinte interimar al României, puteţi accesa linkul de aici.

2 comentarii

camelia 10-07-2012 - 14:45

Cristian Tudor Popescu este de părere că interimatul nu-l ajută deloc pe Crin Antonescu, în condiţiile în care acesta din urmă va fi candidatul USL la alegerile prezidenţiale în cazul în care Băsescu nu se va întoarce la Cotroceni.

„Prin deciziile Curţii Constituţionale, tot ce a spus Angela Merkel este infirmat. Îmi pare rău s-o spun, pentru un lider de dimensiunile domniei sale, dar s-a grăbit cu aceste declaraţii”, a declarat, luni seara, editorialistul într-o intervenţie telefonică la România TV.

CTP a declarat că decizia Curţii Constituţionale a fost, de fapt, în interesul României. „Haideţi să ne imaginăm: Dacă acum era invalidat referendumul, ce se întâmpla în ţara asta? Mai putea funcţiona România? Nu văd cum tensiunea asta murdară, de bătălie politică, cum mai putea fi lichidată. Se putea bloca România în aceste condiţii. Deci, din punct de vedere social şi al interesului României, această hotărâre a CC este în interesul României”, a continuat CTP.

„Ar fi fost în avantajul dlui Crin Antonescu să nu fie preşedinte interimar. Pentru că dl Antonescu trebuie să vină în calitate de candidat la preşedinţie, aşa cum a anunţat. E în avantajul USL-ului să vină fără acest surogat de preşedinţie pe care îl practică acum. Asta nu-l ajută deloc”, a mai spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu consideră că Antonescu nu-l va graţia pe Năstase în timpul interimatului. Totodată, ziaristul a reiterat faptul că Antonescu „nu va câştiga în imagine prin această pseudo-preşedinţie”.

„Dacă lui Traian Băsescu i s-ar fi oferit vreodată postul de preşedinte interimar, l-ar fi refuzat în orice condiţii. N-ar fi acceptat niciodată să fie interimar”, a ţinut să precizeze CTP.

Toma 10-07-2012 - 17:26

Noul emanat ,Crin Antonescu alias Ianaev de Romania ..a ajuns presedinte printr-o lovitura de stat ,puci ,mirsavie .aidoma mentorului sau Ion Iliescu ….motiv de mindrie nationala avem cu ce …. in UE .

Pușkaș Valentin Zoltan…felicitari UDMR ,loviti atunci cind trebuie ,pe greselile „profunzilor „.

.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult