Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin Antonescu crede că moţiunea nu va trece

Crin Antonescu crede că moţiunea nu va trece

scris de Ziua Veche
1 afisari

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că există o probabilitate de 55 la sută ca moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului Boc să nu treacă, informează Agerpres.


Potrivit liderului liberal, acest lucru se petrece şi din cauza faptului că nu există un acord al partidelor din opoziţie în ceea ce priveşte stabilirea unei alternative în eventualitatea că moţiunea de cenzură ar fi votată în Parlament. „Aş spune că în momentul ăsta, aşa cum se prezintă lucrurile, e o probabilitate de 55 la sută ca moţiunea, mai degrabă, să nu treacă. Cred că şansele ei ar fi fost sau ar fi mai mari pentru că în fond mai e timp, dacă noi opoziţia am fi lucrat la soluţii alternative. Cu alte cuvinte, în momentul în care parlamentarii toţi aveau a se pronunţa să aibă în minte şi continuarea în eventualitatea căderii guvernului Boc”, a declarat preşedintele PNL la EuropaFM.

De asemenea, Crin Antonescu s-a referit şi la faptul că şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, ignoră că, în Parlamentul României, urmează să se voteze o moţiune de cenzură, catalogând gestul acestuia de a solicita o întrevedere cu o zi înainte de discutarea moţiunii drept un „mic afront”.

„Eu nu ştiu de ce delegaţia FMI vine în România chiar înainte de o moţiune de cenzură. Trebuie să spun că nouă nu ne vine bine, considerăm un mic afront momentul în care delegaţia FMI ne solicită o întrevedere în data de 28 octombrie, ştiind bine că în 27 octombrie e o moţiune de cenzură. Cu alte cuvinte moţiunea asta de cenzură este ignorată, altfel nu-mi imaginez cum se propune data de 28. Totuşi, dacă de la Washington nu ştia, la Bucureşti domnul Franks putea să afle că e o moţiune de cenzură care s-ar putea să treacă pentru bunul motiv că nişte parlamentari PDL nu ştiu ce votează. Poate se ridică un deget invers”, a declarat liderul PNL.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a declarat că este nevoie de rediscutarea acordului cu FMI, fiindcă „relaţia cu FMI nu poate fi ruptă acum”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult