Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin Antonescu, despre cruciada lui Băsescu împotriva Ungariei

Crin Antonescu, despre cruciada lui Băsescu împotriva Ungariei

scris de M.A.
326 Afisari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marţi că declaraţiile liderului partidului extremist maghiar Jobbik, Gabor Vona, sunt inacceptabile, punctând că preşedintele Traian Băsescu este ”ridicol” în momentul în care declanşează de la Joseni sau Tuşnad cruciada împotriva Ungariei.

Crin Antonescu

Crin Antonescu, despre cruciada lui Băsescu împotriva Ungariei

„În momentul în care dl Traian Băsescu declanşează de la Joseni sau Tuşnad cruciada împotriva Ungariei este ridicol. Nu este nevoie de nicio cruciadă împotriva Budapestei”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

„Traian Băsescu nu are cum să declare nici de la Joseni, nici de la Bruxelles sau din altă parte că asumă vreun leadership”, a susţinut Crin Antonescu. „A ridicat vreodată Traian Băsescu în Consiliul European vreo problemă în legătură cu faptul că politicieni maghiari colegi PPE vrobesc lucruri nepotrivite? Nu. (…) O ridică la Joseni, n-o ridică pentru cei din Ungaria, ci pentru câţi electori mai găseşte pe vară şi pe toamnă în România”, a mai spus el.

Crin Antonescu a susţinut că din interes pentru câteva puncte electorale Traian Băsescu ar fi permis, „cauţionat”, „transformarea României în poligon electoral” pentru Viktor Orban şi alţi politicieni din Ungaria.

13 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 17:56

INVINGATOR la PUNCTeeeeeeeee

In RUNDA asta !

C R I N ul noshtru !

In corzi , groggy , troyenelu !

Ionel 13-08-2013 - 22:03

Invingator la puncte? Cu ce ? S-a trezit si el din somnolentele masonice ca sa-si dea cu parerea in timpul unei,,coabitari” despre diversiunile lui Basescu. Oricind poate sa-l suspende si se face ca nu stie.

ciufulici 14-08-2013 - 00:56

Afla ca Antonescu are el ceva-ceva, dar nu are lumina legionara pe deplin, pai ce dovada mai buna ca nu a salutat si el acolo, macar o data, cu salutul lui „mazare” ca sa zic mai pe ocolite, sau macar sa bata din tocuri in chip de glumulita.

urbos 14-08-2013 - 01:06

Bolnavule n-ai vrea tu sa-ti trimiti biletele cu redusul ala mintal de valverde, singurul care rade la ce emiti pe post de glume, undeva in particular? Imputiti forumul degeaba, chiar nu vezi in ce hal te prezinti?

UnUL 14-08-2013 - 23:45

Cr(et)in Antenescu bate din nou câmpii. Ce alegeri, ce puncte electorale? Dl. Băsescu nu mai poate candida, dar C ă c ă r ă u nu a aflat încă.

urbos 15-08-2013 - 00:24

Dar cand o sa-ti grohaie blestematul traian Basescu, cum ca are drept sa candideze pe noua Constitutie, o sa grohai ca si el, alaturi de toate taraturile basiste, blestemati sa fiti si sa va moara copiii!
Auzi ba, tuturor basistilor sa le moara copiii!

UnUL 15-08-2013 - 07:41

Sigur, Buboșel, vezi să nu! Este evident că îl confunzi pe Traian Băsescu cu ilici Iliescu. Oricum, singurul care groghăie pe aici ești tu!
P.S. Ești ridicol cu blestemele tale. Parcă ești o Pirandă care își ridică fustele în cap.

Europeanuul 13-08-2013 - 19:56

@UnUl,

Unde a fost liderul regional Traian Basescu in ultimii ani? Vedetele lui (Alba ca zapada & co si analistii lu peste) au fost foarte ocupate cu lansarea atacurilor la imaginea lui Zambila Cacarau si la adresa liberalilor. Slabut.

„I am very disappointed that the Civil Liberties committee of the European Parliament today, either due to a blind political allegiance or lack of will, decided to shy away from taking a firm stand on the insidious and persistent threats to democracy, fundamental rights and rule of law in Hungary over the past year or so”, said ALDE spokesperson Renate Weber (PNL, Romania) after today’s vote in the European Parliament’s Civil Liberties Committee on the controversial report on the situation of fundamental rights in Hungary.

ALDE Members presented several amendments calling for the EP to trigger of Article 7.1 of the Treaty through the EP report, as foreseen by the Treaties, in order for the Council to engage in formal and institutional discussions with Hungary and issue recommendations – eventually leading to action under paragraph 2 of the same Article shall the Hungarian authorities not comply with these and to consequently establish the existence of serious and persistent breaches by Hungary of EU common values as set out in Article 2 of the TEU.

“How many more examples are needed for the other political groups to recognise that there is a clear risk of serious breach of our values. Apparently, a fourth change in a year to the Constitution by the Hungarian ruling party further restricting and eroding EU values is still not enough evidence. Nor are the alarming opinions expressed by the Council of Europe’s Venice Commission”, said Sophie in’t Veld (D66, Netherlands).

„Our request was not against Hungary or its citizens but is a test of Europe’s capacity and willingness to uphold fundamental rights. The result of the vote only shows how the EPP group is protecting its party friends at the expense of citizens’ rights and the lack of courage of the Socialists to take a tough stance on fundamental rights’ violations. What moral authority do we have in the world, if we fail to uphold our own values?” “Running away from the truth or burying our heads in the sand won’t change the facts on the ground. On the contrary, it will worsen them since Prime Minister Orban will feel he is being let off the hook”, she concluded.

Other ALDE amendments which were adopted or included in approved compromise amendments were about the creation of an EU monitoring mechanism to ensure the implementation EU fundamental rights in the EU and its Member States,, to revise and amend the Audiovisual Media Services Directive to ensure media freedom, as well as amendments to ensure the respect of the rights of LGBT and homeless persons.

http://www.alde.eu/press/press-and-release-news/press-release/article/ep-report-on-fundamental-rights-in-hungary-falls-short-41719/

DANA 14-08-2013 - 06:22

INDIFERENT CE SPUNETI VOI CEI CARE NU STITI ALT CUVINT DE CIT BASESCU NU VETI AJUNGE LA NIVELUL LUI DE POLITICEAN NICI ODATA DE PROSTIA LUI CACARAU SA CAM LAMURIT TOATA EUROPA ACUM A FOST IN AMERICA SA-SI DEA INPORTANTA EL ESTE TOT TIMPUL IN VACANTA ,DACA NU E IN VACANTA ATUNCI DOARME IN PAPUCI. VOI I-L CRITICATI PE BASESCU DAR CE ATI FACUT VOI PENTRU ROMINI DIN HARGHITA COVASNA SI ALTE LOCURI UNDE ROMINI NU SUNT TRATATI LA FEL CA UNGURI IN TARA LOR SA VA FIE RUSINE IN LOC SA LUATI ATITUDINE VOI CAUTATI NUMAI SA CRITICATI

Antibasistul 14-08-2013 - 12:48

IA-L PE CHIOR LA TINE ACASA-N CONGO, a facut mult rau Romaniei!

Antibasistul 14-08-2013 - 12:48

IA-L PE CHIOR LA TINE ACASA-N CONGO, a facut mult rau Romaniei!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-08-2013 - 13:40

Preetinul domnilor Orban si Tokes ,

Este grobian si suburban,

Jucand CEARDAS cu Voma !

http://baselandia.wordpress.com/2013/08/13/semper-fidelisz/huszar1/

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-08-2013 - 13:49

Sa vada domnul Antonescu , ca si fara Traditorre

Se poate INITIA o NOUA SUSPENDARE :

,,Treceti batalioane romane Carpatii!
Asta dupa ce, cu ceva timp in urma, stabilind lasitatea Majestatii Sale, Regele Mihai, ne ordonase sa trecem Prutul.
Dom’le ce-mi place mie la basanau este ca si cand tace, tace ca fecalu’-n iarba, dar si cand se invartoseaza si confunda pastilele lui de cap cu anticonceptionalele lu’ Leana, jar mananca aia de nu-s pe aceeasi lungime de unda cu el!
Tragedia consta in faptul ca desi sultanatul briuselez a realizat cu varf si indesat ca tine in regim de reanimare, cu aparate, un pasa dement care sa conduca destinele unui popor cu nimic vinovat pentru nevolnicia liderilor sai politici, acesta se incapataneaza sa ne tina cu zaludul pe cap pana la expirarea mandatului, sanchi! pentru a fi stabilitate politica in tara.
Pai, ce mama dracului fel de stabilitate or considera ei ca este, cand nebunu’ se apuca sa lanseze cruciade oratorice impotriva vecinilor si partenerilor de Uniune, ca sa nu amintim de alianta NATO? Si asta doar asa, in scop electoral ca sa acumuleze el ceva capital politic minim necesar pentru a-si baga din nou cu forta in Parlamentul European tuta cea mica si daca se poate pe Monicuta ca reprezentante ale noului partid creat si condus de Neutru Politic Constitutional, Basescu Traian, presedintele Romaniei.
Va dati domniile voastre seama ce s-ar intampla in situatia in care cancelariile europene si Washington-ul ar lua in serios spusele zabaucului referitoare la cruciada antimaghiara pe care s-a hotarat s-o initieze pentru a pune lucrurile la punct in politica Budapestei?
Vai de mama noastra! Asa insa, noroc cu pactul de coabitare, care ne aduce linistea politica in tara atat de necesara guvernului Ponta .
Daca nici asemenea declaratii iresponsabile nu sunt suficiente, nu pentru suspendare, ci pentru internarea lui grabnica, in folosul tuturor la balamuc, apai nu stiu ce mai vor USL-isti, eventual asteapta o declaratie de razboi venita de la Cotroceni.
Sa fim intelesi, dintodeauna m-am aratat pentru adoptarea de catre autoritatile romane a unei atitudini mai ferme si perfect in conosonanta cu prevederile legale in ceea ce priveste provocarile unei anumite parti din maghiarimea transilvana, parte atinsa de grave mancarimi anale date de oxiurii revizionsmului si a iredentismului care au dus la izbucnirea unor conflagratii mondiale. Dar de la asta si pana la declaratiile basanaului, care l-au facut sa paleasca de invidie si pe Vadim Tudor, cale lunga fratilor!
Nu ne-a ramas decat sa mergem pe mana strainilor si sa speram ca si-au dat si ei seama de boala smintitului din capul tarii!”

Sursa ; CAPODOPERELE ….MarKusienne!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult