Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin Antonescu, despre USL şi Roşia Montană

Crin Antonescu, despre USL şi Roşia Montană

scris de M.A.
12 afisari

Crin Antonescu a declarat miercuri că, în ceea ce priveşte proiectul Roşia Montană, a solicitat amânarea unei decizii în Guvern, dar acest lucru „nu s-a putut”.

Crin Antonescu, despre USL şi Roşia Montană

Crin Antonescu, despre USL şi Roşia Montană

„În momentul în care proiectul a fost avansat pe ordinea de zi a Guvernului nu am avut nicio discuţie înainte la nivelul USL, am solicitat premierului amânarea discutării proiectului cu o săptămână pentru ca să putem discuta în USL. Nu s-a putut, nu s-a amânat. După aceea am avut o discuţie destul de strânsă cu premierul care a spus «Bun, în Parlament fiecare analizează proiectul din ce punct de vedere doreşte, fiecare votează cum vrea». Cunoaşteţi chiar declaraţiile despre propriul vot. În sensul acesta cred că lucrurile nu sunt chiar aşa de tensionate pe cum se tem unii”, a afirmat liderul PNL, potrivit Mediafax.

Antonescu a mai precizat că „e limpede” că nu a fost o decizie, o discuţie la nivelul USL pe proiect şi că nu a avut o discuţie cu premierul „niciodată despre angajamentele statului român în această privinţă”. „Este destul de simplu, dacă Guvernul în calitate de reprezentant al statului în asemenea angajamente ştie că are nişte obligaţii, atunci rezolvă această chestiune printr-o hotărâre de Guvern. Dacă totuşi doreşte în Parlament o decizie, trebuie să spună, şi asemenea decizii în Parlament nu se iau”, a mai afirmat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că la nivelul Guvernului toţi miniştrii au fost pentru proiectul Roşia Montană, dar şi că a discutat cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, toate aspectele care ţin de acest subiect, precizând că respectă „decizia politică” a liberalilor.

„Am discutat de mai multe ori cu domnia sa toate aspectele care ţin de proiectul Roşia Montană, am decis împreună să avem o comisie de dezbatere în Parlament pe această temă, însă am înţeles că luni, în baza protestelor publice, decizia domnului Antonescu şi a PNL a fost de a vota împotrivă şi nu am nicio altă soluţie decât să respect această decizie a lor”, a spus Ponta.

Totodată, premierului i-au fost invocate afirmaţiile făcute de Antonescu, care a precizat că nu a fost o decizie în USL pe subiectul Roşia Montană.

„Nu a fost o şedinţă USL, dar am discutat de foarte multe ori, inclusiv la Constanţa şi inclusiv vinerea trecută”, a mai răspuns Ponta.

3 comentarii

digital 11-09-2013 - 18:53

pedalacii kiorului au ocazia să voteze în parlament, deși sunt guralivi cu proiectul!
în mandatul lui bok III erau cât pe ce să valideze proiectul iar acu se dau de ceasul morții că sunt împotriva lui!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 11-09-2013 - 20:37
UnUL 12-09-2013 - 15:56

Obsesia link-urilor la unele persoane.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult