Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin Antonescu este îngrijorat că devine paranoic

Crin Antonescu este îngrijorat că devine paranoic

scris de D.P.
22 afisari

“Este foarte greu ca, după 20 de ani de confruntare cu cicatrici, pe teren, nu pe bloguri, după tot ceea ce înseamnă distanţa doctrinară dintre noi şi PSD să ajungem astăzi împreună. Vreau să vă spun, că fără să mă simt confortabil sub tirul zilnic, pentru ei lucrează, nu aş spune în ture ca la civili, ci pe sistem de plantoane ca la militari sau ca la servicii, azi e Tismăneanu, mâine e Cărtărescu, poimâine e Pleşu, ca să vorbesc numai de cei mari.

crin antonescuCei mici sunt în tură continuă şi Antonescu este duşmanul poporului, Antonescu este duşmanul liberalismului, dreapta e distrusă, PNL a alunecat spre stânga, ne-am vândut lui Voiculescu, ne-am vândut lui Iliescu etc. etc.

Nu mi-e la îndemână nici chestiunea asta. Mă simt stânjenit, sunt un om modest, să te bage în seamă, din trei în trei zile Pleşu, din trei în trei zile Tismăneanu şi din trei în trei zile Cărtărescu, te împing uşor, uşor să devii paranoic, ceea ce nu doresc, deşi s-ar putea întâmpla, dacă o ţin în ritmul acesta. Şi atunci îmi fac mereu şi discut un bilanţ al temelor, al motivelor, al scopului pentru care am făcut acest lucru”, a spus vineri seara Antonescu, citat de Agerpres.

Preşedintele PNL susţine că există oameni care cred sau încearcă să îi convingă pe alţii că a fi de dreapta înseamnă a fi contra PSD. “Se întâmplă cel mai adesea ca atunci când eşti de dreapta să fii contra PSD, dar nu poţi defini dreapta prin asta”, a susţinut liderul liberalilor. El a spus că primul semn de dreapta pe care l-a dat Traian Băsescu a fost când a luat casa din Mihăileanu.

“A spus că nu o să mai stea în casa de la stat şi că va sta în casa lui. Aşa că şi-a dat casa de la stat în care apoi s-a mutat. Nu a mai stat în casa de la stat, ci a stat în casa lui, a lui Băsescu. Dacă asta înseamnă dreapta pentru cumetrii Patapievici, Tismăneanu, Pleşu, cine mai vor ei, pentru mine nu înseamnă asta dreapta”, a susţinut preşedintele PNL.

Antonescu a afirmat că el nu înţelege că eşti liberal sau de dreapta atunci când vii de 11 ori să eviţi dezbaterile din Parlament pe teme ca Legea salarizării, Legea pensiilor, Legea educaţiei şi Codul muncii sau “să faci bişniţă pe vapoare” ori să împarţi banii din impozite şi taxe celor aflaţi pe o listă.

15 comentarii

Parpangel; E Antonescu Modest !!! S-au Onest??? 26-03-2011 - 13:21

Fiecare din tzutzeri liberalului sef, l-ar halli si daca nu ar fi dat dezlegarea de la peshte, chiar paturicu de trasee semnalu! In privinta paranoismului nu se poate pronunta un oligofren!

Spiridon 26-03-2011 - 13:40

cand Obama a zis ATACATI LIBERALII el tocmai ciugulea dintr-un humburger si nu prea s-a inteles bine, generalii au crezut ca a zis ATACATI LIBIENII.

ionion 26-03-2011 - 13:51

– bişniţă – cuvant utilizat de ofiterii de securitate pt. a desemna termenul „business” in termeni derogatori si in conditiile legilor statului socialist.

Nashu 26-03-2011 - 14:10

“Se întâmplă cel mai adesea ca atunci când eşti de dreapta să fii contra PSD, dar nu poţi defini dreapta prin asta”
Aiurea, Crinele. Conditia Nr. 1 in RO e exact asta. Stii si tu, da’ te dai fata mare.
Cicatrici ai? Pe unde le ai?
De la lupta pe teren? Impotriva cui?

ionion 26-03-2011 - 14:16

de cicatrici nu e politicos sa intrebam

Ciu Huhu 26-03-2011 - 15:31

lA ARTICOLUL AISTA va dunarati toate mustele imputite pedeliste portocalii: Spiridon, jeg de jeg Ionion, Parpangel si Nashu cretinasu, ptiu!

codul x 26-03-2011 - 22:22

Cand ti-o spune PLESU ar cam trebui sa crezi,daca mai ai putina minte.Nu ca zic forumistii lui Basescu.CRINULACHE , mai sant altii mai destepti ca tine si ar fi cazul sa bagi la teasta daca varsta nu-ti joaca feste si nu mai poti invata de acum inainte.Apropo,stii sa folosesti un calculator ca in 20 ani ai tot avut timp.Daca nu inseamna ca hardul tau este vechi si trebuie sa lasi pe altul cu hard nou.

u s 26-03-2011 - 22:37

Plesu e doar un porc paros, asta e de fapt marele intectual. Un gunoi uman, alaturi de alte otrepe ca Liiceanu, Patapievici, retardatul CartarAscu etc. O sleahta de lingai si profitori, gata sa sprijine o scursura ca Basescu, Ceauseascu sau alt dement de aceeasi teapa. Asa ca mars in mortii ma-tii cu Basescu al tau direct la Targoviste.

StockEx 26-03-2011 - 22:26

eu sunt buimac de ce ne-a facut basescu si gasca lui oranj. ne-au pradat tara. eu vreau sa vina voiculescu la putere. sa fim condusi de oameni competenti. profesionisti. sa avem o directie

victor 27-03-2011 - 00:18

la cit e de prost ,n ar trebui sa mai apara prin ziare asa latura de politician ,un jeg care o ia in goarna de la patriciu ,voiculescu si vintu ,a facut un partid de ris

Parpangel; E ?Liberalles porumbacu! 27-03-2011 - 02:55

De la cineva,care poate sa explice, asa pe indelete coincidenta intre alinierea astrelor ,s-au miscarea browniana este motivatia pt. care greii Quintus, Stolnici, Campan secondati de alde paturicu , stoica ,baiatu dela Safi, progeniturile gral. Urban , Norica de j’accuzi (cu mandrutau si&)Putzoiu utc-ist fiul gral.de mil.ca calinescu au doar un fir rosu, culoarea albastra de pe epoleti.Porumbacu in zbor deasupra acestui cuib, linistit de pasarele, nasa’h Scar .Boss! Asteptam chiar si provincia ,pt. dezlegarea itzelor ,liberallese!

Crin Antinescu 27-03-2011 - 05:16

Plesu m-a facut praf si pulbere. Am diaree incontinuu si vomit tot ce maninc. Cred ca mi-a sosit ceasul. Cine m-a pus sa intru in poolitica? Am ajuns cel mai jegos; un porc paros, un gunoi uman.

de PLESU 27-03-2011 - 09:33

Un politician second-hand
În guvernul Convenţiei Democrate, dl Crin Antonescu era, întrucîtva, la locul lui. Mi-l amintesc vag: instalat cuminte în fotoliul lui de ministru al Tineretului şi Sportului afişa un aer juvenil, mai curînd bonom, jucîndu-şi rolul fără mari pretenţii şi fără ca opinia lui să aibă, în economia dezbaterii guvernamentale, cine ştie ce greutate. Nu se simţea în el liderul, ci „tovarăşul de drum“ comod, puţin şters, dar, una peste alta, benign. În anii care au urmat, chimia personajului s-a modificat. N-ar fi nimic nou în asta, dacă, încet-încet, bălmăjeala politică autohtonă nu l-ar fi plasat în centrul vîrtejului. Ajuns într-o poziţie pentru care nu avea anvergura necesară (cam ca, în alt context, Emil Constantinescu), omul a căzut victima unei iluzii de sine înduioşătoare pînă la un punct, iritantă în cele din urmă. Spus pe româneşte, s-a cam smintit.

De regulă, personajele publice se smintesc de prea mult succes. În cazul de faţă, asistăm la un fenomen ceva mai puţin obişnuit: sminteala şi „slava deşartă“ pe bază de paloare. Mîndria de a da cu oiştea-n gard. Dl Crin Antonescu nu poate raporta nici o ispravă semnificativă de-a lungul carierei sale politice. Punctul ei cel mai înalt a fost ieşirea din cursă înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale şi căderea euforică în braţele lui Mircea Geoană.

DE ACELASI AUTOR

Note, stări, zile

Note răzlețe

Proprietatea termenilor

Despre găini și gramatică
Cele douăzeci de procente cu care s-a văzut în raniţă i-au produs un soi de ebrietate sufletească, de natură să-i dinamiteze discernămîntul şi buna-cuviinţă. A înţeles, cu o candidă întîrziere, că scopul scuză mijloacele, că îşi poate permite gesturile suverane ale unui mare politician, şi că succesul se obţine pe două căi: verbiaj supraabundent, „şfichiuitor“, de băiat „haios“ şi gata de harţă, şi fente politice „abile“, „pragmatice“, fără prejudecata coerenţei. Psihanalitic vorbind, modelul lui e Traian Băsescu. Pe care, tot psihanalitic, vrea să-l suprime. Exhibă virilităţi, autoritarisme şi trivialităţi, care însă nu se potrivesc siluetei lui mai curînd inconsistente. Rică Venturiano se joacă de-a Vlad Ţepeş. Ţîfna lui are ceva neconvingător, contrafăcut, mărunt resentimentar. Nu poate fi contrazis fără să devină agresiv şi prost-crescut, se dispensează băţos de orice loialitate de partid, impune alegeri convenabile „pe liste“, trădîndu-şi partenerii de mai ieri, face guverne din umbră pe acelaşi principiu, se fîţîie oportun între convingeri şi declaraţii contradictorii. Ba mănîncă securişti pe pîine şi dă de pămînt cu Mona Muscă, ba se bălăceşte în sofisme ieftine pentru a-l obloji pe Dan Voiculescu, ba vrea să construiască „trainic“ cu UDMR, ba se luptă cu iredentismul, mirosind pîrtia electorală pe care i-o poate deschide un obosit discurs naţionalist. Strategiile lui, oricît de zgomotoase, au ceva provincial, de import, fără armătură şi fără contur. Iar ceea ce amuză şi stupefiază – am mai spus-o – e o veselă complezenţă faţă de sine însuşi: o impudică mulţumire de sine, o definitivă inaptitudine de a admite că, din cînd în cînd măcar, poate, ca tot omul, să bată cîmpii. Uneori (des), spune lucruri aiuritoare. Cîndva, cînd se războia, principial, cu Mona Muscă, îi găsea vinovaţi pe „intelectuali“ (boala tuturor preşedinţilor şi prezidenţiabililor români) pentru că ar fi „gonflat-o“ prea tare (să trecem peste „graţia“ infinită a formulării…). Alteori a lăsat să se înţeleagă că a rămas repetent în facultate din nonconformism: disident, care va să zică. De curînd, a crezut că îl albeşte pe Voiculescu, înnegrindu-i pe Băsescu şi Stolojan. Şi ei au avut, prin poziţiile deţinute sub comunism, legături cu securitatea. Da, dar Dan Voiculescu – cum rezultă din verdictul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – n-a avut, pur şi simplu, „legături“ cu securitatea (concretizate în rapoarte de serviciu rutiniere), ci a făcut poliţie politică. Adică a turnat oameni. Nuanţă pe care dl Antonescu, în retorica lui şmecheră, o trece, sprinţar, cu vederea. Ce să mai zic de proaspăta sa ieşire împotriva Adrianei Săftoiu? De ani de zile aştept să văd apărînd, pe scena politică românească, un domn. S-ar fi putut spera ca cercurile liberale să livreze unul, mai ales dacă cel de la vîrf e, de bine, de rău, profesor. Speranţă naivă. „Domnul“ Antonescu vorbeşte ca un rîndaş: Adriana Săftoiu e „o femeie pedistă“, o „moralistă second-hand“, care scoate „ţipete ascuţite“. Vorbe de „băiat fin“ care se dă în petic.

De ce mă ocup de Crin Antonescu (şi nu de Băsescu, vor zice distribuitorii de contra-indulgenţe)? Păi de Băsescu m-am ocupat de mai multe ori, chiar dacă nimeni nu-şi aminteşte. Dar Băsescu e mai degrabă pe culoarul de ieşire din scenă. Pe cînd dl Antonescu tinde să-mi amaneteze viitorul. Şi privesc această perspectivă cu o melancolie istorică. N-avem noroc şi nu ştim să ni-l facem. Evident, nimeni nu e definitiv pierdut. Domnului Antonescu trebuie să i se acorde şansa de a-şi veni în fire. Dar mă tem că singurul rezultat al textului de faţă va fi o enervare precipitată, asezonată cu cîteva prostioare care să mă dea gata. Eu, totuşi, am răbdare. Poate că, într-un tîrziu, nu prea tîrziu, dl Antonescu se va decide să se schimbe. Să se remodeleze. Să fie mai puţin Crin Antonescu.

u s 27-03-2011 - 11:17

Mda…gandurile unui imbecil sau ale unei secaturi, si cum imbecil nu se poate spune ca e, ramane secatura.
Si evident ca de Basescu se ocupa mai mult, se ocupa tot timpul, si cand se ocupa de Antonescu, porcul intelectual tot de Basescu se ocupa, criticandu-i inamicii politici. Ce scursura…

Negativ 27-03-2011 - 17:03

Antonescu si Voiculescu vor duce opozitia la victorie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult