Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană trebuie respins

Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană trebuie respins

scris de M.A.
6 afisari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că proiectul Roşia Montană nu poate fi susţinut şi a precizat că face afirmaţia în nume strict personal.

Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană trebuie respins

Crin Antonescu: Proiectul Roşia Montană trebuie respins

”Doresc să fac o declaraţie în nume personal, sigur, având în vedere calitatea mea de preşedinte al PNL, de preşedinte al Senatului, de, probabil, de candidat la Preşedinţie, este o declaraţie care nu angajează nici Senatul şi nici Partidul Naţional Liberal. Astăzi, deşi discuţiile din Parlament nici nu au început, am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat în legătură cu proiectul Roşia Montană, consider că este obligaţia mea ca lider politic să-l fac cunoscut.

Această poziţie s-a conturat chiar înaintea inventarierii argumentelor tehnice pro sau contra: cred că proiectul nu poate fi susţinut. Proiectul fie ar trebui retras, ceea ce probabil nu e cazul, cred că trebuie respins. Şi consider acest lucru, am ajuns la această concluzie nu din motive tehnice, ci pentru că acest proiect nu va avea şansa de a fi eventual fezabil sau util, ci pentru că există consecinţe şi realităţi majore care în acest moment împiedică aprobarea acestui proiect”, a argumentat liderul PNL într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

În opinia preşedintelui Senatului, organizarea unui referendum naţional nu este oportună. „Nu, nu mi se pare oportună”, a spus Antonescu întrebat ce părere are în legătură cu acest subiect.

Poziţia liderului liberalilor va fi exprimată la o dezbatere în cadrul PNL, dar parlamentarii partidului vor fi lăsaţi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa.

3 comentarii

MalVerde 10-09-2013 - 02:27

Antonescu este un mare romin, ne face cinste, sa ne fie deci presedinte.

UnUL 10-09-2013 - 13:55

Antonescu e un c r e t i n isteric, care dă înapoi de frică, văzând că scade în sondaje.

Paul 12-09-2013 - 22:03

Aurul de la Rosia Montana trebuie exploatat numai cu mijloacele proprii cum s-a facut pana in anul 1998 si numai in interesul Romaniei.Numai printr-o politica imbecila,o tara isi vinde resursele unei tari straine,exceptand cazul (si sunt multe cazuri) cand cei cu putere de decizie nu au acceptat mita sub forma de comision si sunt alogeni ne legati sufleteste de aceasta tara.Apropo,pe unde mai hoinareste Radu Berceanu,cel care facea teoria perversa a mineritului,fara a prezenta cauzele reale ale rezultatelor dezastruoase,pentru a nu deranja anumiti ciraci politici? Asa un gulan smecher…!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult