Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin Antonescu: Trebuie să fim naţionalişti

Crin Antonescu: Trebuie să fim naţionalişti

scris de M.A.
5 afisari

Liderul Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă, la mitingul USL de la Romexpo, că românii trebuie să aibă curajul să fie naţionalişti.

Crin Antonescu

Crin Antonescu

„Vă chem sa avem curajul de a fi împreună si, fara teama, naţionalişti, vreau să fim naţionalişti cât francezii, englezii, polonezii, grecii, nici mai mult nici mai puţin. Trebuie sa spunem clar, impreuna, ca suntem nationalisti pentru ca vrem sa fim o natiune puternica, un stat puternic cu cetateni puternici”, a afirmat Antonescu.

„Electoratul inca mai poate fi mituit, dar o natiune nu mai poate fi mituita si pacalita” a mai spus Crin Antonescu. De asemenea, liderul USL s-a pronunţat sâmbătă împotriva tipului de şef al statului “care joacă la zarul bunului său plac Constituţia”, pledând pentru un preşedinte care să fie moderator şi garant al Legii fundamentale.

“Nu vreau un preşedinte decorativ, dar nu mai vrem un preşedinte jucător care joacă la zarul bunului său plac Constituţia, statul de drept şi separaţia puterilor în stat. Preşedintele României este, în conformitate cu Constituţia şi cu mandatul pe care constituţional cetăţenii îl dau, reprezentant şi nu şef. Nu este şeful nimănui. Preşedintele este moderator şi nu intrigant, garant al Constituţiei, al legii, al bunei funcţionări a instituţiilor şi nu cenzor. Preşedintele României odată ales şi-a încheiat cariera politică partizană. Preşedintele României nu mai are dreptul de a fi partizan pentru că, spre deosebire de Guvern, are responsabilitatea proiectelor de durată şi a construcţiilor de consens”, a declarat Antonescu la mitingul USL organizat la Romexpo.

El a subliniat că România are nevoie de un Parlament “încărcat de încredere”, caracterizând forul legislativ drept “altarul democratic”. “Vrem un Parlament cu mai puţini membri, nu din motive populiste, ci ca importanţa parlamentarului să crească. Trebuie să modificăm şi să respectăm regulamente şi să constrângem prin lege orice decident să nu poată decide în interese majore fără dezbatere în Parlament”, a afirmat preşedintele PNL, transmite Agerpres.

USL, armată de eliberare

Pe de altă parte, liderul liberal a criticat „ciuma politizării”, arătând că USL nu va trebui să ia locul actualei Puteri în instituţiile publice care nu ar trebui politizate. „Dacă suntem o armată, trebuie să fim o armată de eliberare şi nu o altă armată de ocupaţie. Conducătorii de azi ai României trebuie să plece de la Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, din ministere şi din toate ţesuturile publice româneşti unde în mod nelegitim s-au infiltrat. Sensul angajamentului nostru politic nu e de a le lua locul, decât acolo unde e firesc să se afle forţa politică. Câştigând bătălia cu actuala Putere, armata noastră trebuie să sune retragerea partizanatului politic şi a politicului de acolo de unde nu are ce căuta, din economie, justiţie educaţie, sănătate, ordine publică, servicii secrete, de peste tot”, a arătat Crin Antonescu.

Crin Antonescu a fost desemnat, sâmbătă, de congresele PNL, PSD şi PC candidat oficial al Uniunii Social Liberale la funcţia de preşedinte al României. Participanţii la mitingul Uniunii Social Liberale, care s-a desfăşurat sâmbătă, la Romexpo, au aprobat rezoluţiile validate anterior de fiecare formaţiune componentă a USL privind alegerile.

Este vorba despre rezoluţia privind candidaţii comuni ai Uniunii pentru alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale, necolaborarea cu actualul şef al statului, Traian Băsescu, şi Partidul Democrat Liberal, precum şi despre rezoluţia privind desemnarea lui Crin Antonescu drept candidat al USL la funcţia de preşedinte al României şi a lui Victor Ponta ca şi candidat al Uniunii la funcţia de prim-ministru după viitoarele alegeri.

9 comentarii

gogu 08-04-2012 - 10:14

o puşlama!

cogetoergosum 08-04-2012 - 10:45

Vom fi un popor cu oameni dastepti cand vom trai toti ca danezii,norvegienii,
suedezii si vom implementa modelul lor cu meritocratia pe primul loc.

digital 08-04-2012 - 10:55

nu ai înțeles nimic din viață dacă ai impresia că vei fi dăștept vreodată!
nu vei trăi niciodată ca danezii,norvegienii,suedezii,dintr-un singur și foarte simplu motiv!

ești,Român!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 08-04-2012 - 11:27

… acusica , recunosc…ai direptate, cu natia asta de hoti, nu ai cum, bravo asta ai vrut sa afirmi pennisde menth

digital 08-04-2012 - 11:46

scrie,mă-n,păsăreasca ta dacă vrei să zici ceva,că și așa nu te citește nici dreq!
ți-am mai zie că ești redusul,forumului,nu ești în stare să dezvolți o idee singur…
toată ziulica ești legat de khuurul unuia sau altuia!
dreq de retardat!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 08-04-2012 - 11:51

In loc sa zici mersi ca te-am apreciat si IO in Sfanta Zi de Pasti, tu bovina dai cu copita, ca mintea nexam, ba’h ce neam de trentze !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 08-04-2012 - 12:38

Azi sant dator sa-ti fac o …marturisire, nu am IO atata reflux esofagian cum santeti voi de pofticiosi, dar vorba aia tzaganul va onoreaza pe totzi , stati pe aproape ,si cu gura cascata , nici nu stitzi cand vine BORAT-ul

ANDREI 09-04-2012 - 11:52

Dute si urineaza lasa ,auzi la el ,esti roman si nu poti sa traiesti ca norvegianul sau danezul din aceasta cauza……

Gogule esti tare ,fatalist ,probabil tu simti ca esti inferior ,nu faci fata …de fapt se vede ….nici nu indraznesti sa intrii in concurenta cu acestia ….Aolieo ce mica e …!

Ce ma ,aia au 4 cojones ?…EH.?

Mai Vasilica Tiripoi ,asculta romanul si Asia ,UE …. a fost remarcat pt pricepere si atitudine fata de activityatea pe care o desfasura ……ce stii tu mai „Beizadeao” ,ti-a gasit taticul tau un loc caldut ….he,he.

Se vede, ajungeti purtatori de cuvint …si nu ati auzit sau citi nimic de holocaust …ceea ce ne indica capacitatea conducerii acelei formatiunii politice .

Adica nu esti capabil sa coordonezi cea ce misca in propiul patrtid dar vrei sa conduci destinele tuturor romanilor…

Tu esti sclavul gindirii Iliesciene ,presedintele USL ului noul FSN …domnia sa spunea la o emisiune a Marinei Almasan in care fuse-se invitatii ambasadorul japoniei ,artisti japonezi domnul Cristoiu..ca „clima e de vina „..determinanta in comportamentul/temperamentul romanului…nu educatia ,nu exemplul dat de propiile elite politice culturale etc ,,,,NO!

Ps.
Injurama linistit ,ba l-ati pus si pe nemernicul ala sa se ia de mine ,imi spune c-o bate pe mama , ,ma da in judecata ca nu-l las sa-mi darime casa …prostul spune ca are totul aranjat oameni in spate , stiew ca justitia e de partea lui inainte de a incepe procesul…..bun baiat….Felicitari sunt curios !

digital 09-04-2012 - 12:01

….tu ești ăla cu canabis-ul…ok,nu are rost să-mi pierd vremea cu tine…..paște liniștit,încontinuare,,,,

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult