Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin Antonescu vrea a doua suspendarea a lui Băsescu

Crin Antonescu vrea a doua suspendarea a lui Băsescu

scris de C.F.V.
3 afisari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri că, în eventualitatea în care Guvernul va trece Legea Capitalei prin angajarea răspunderii, USL o va abroga atunci când va veni la putere, el arătând că Traian Băsescu şi „clica sa compromisă” fug „ca dracu de tămâie” de organizarea referendumului.

crin antonescu agerpres

Foto Agerpres

Liderul PNL a declarat că şeful statului „a încălcat şi a transformat ilegal regimul politic din România şi că admite „răspicat” încălcarea Constituţiei, apreciind că procedura de suspendare a acestuia ar trebui demarată în momentul creării unei noi majorităţi parlamentare.
„Înţelegem de ce Traian Băsescu şi clica sa compromisă şi coruptă fug ca dracu de tămâie de un referendum în Bucureşti, dar nu înţeleg cu ce drept îşi permite să spună că nu trebuie să aibă loc acest referendum „, a spus Antonescu, comentând declaraţiile făcute joi de şeful statului.
Liderul liberal a apreciat că Traian Băsescu trebuie să se adreseze bucureştenilor şi să le spună care este situaţia politicii externe a României, domeniu în care este responsabil potrivit Constituţiei, şi nu dacă bucureştenii trebuie sau nu să facă un referendum local.
Potrivit liberalului, în ciuda faptului că şeful statului vorbeşte despre stabilitate, el este „principalul factor de instabilitate şi are în mod vădit un comportament constant iresponsabil în funcţia sa„, adăugând că soluţia pentru stabilitatea României şi ieşirea din criză este constituirea unei noi majorităţi pentru suspendarea preşedintelui şi înlăturarea PDL de la guvernare.
El a subliniat că Băsescu ia decizii incălcând Constituţia şi că îşi asumă prerogative pe care nu ale are şi „nu se achită, sau se achită lamentabil de prerogativele şi obligaţiile pe care Constituţia i le prescrie„.
Singura soluţie este o majoritate parlamentară pentru suspendarea acestui om care a încălcat şi transformă ilegal regimul politic din România. Nu mă interesează cum se mai alintă domnia sa, că e sau nu atotputernic, asta e o discuţie ca-n teologie, despre Dumnezeu. Am ajuns o ţară în care acest om nu doar că face ce vrea, dar declară răspicat acest lucru„, a mai spus liberalul.
Antonescu a subliniat că poarta USL rămâne deschisă pentru toţi membrii actualei majorităţi „care înţeleg că România nu mai poate continua deriva cu Traian Băsescu iresponsabil la timonă„.

4 comentarii

indisciplinatu 20-05-2011 - 17:57

Fiind un fost „sprijinitor” al defunctei si multblamatei securitati baiatul cunoaste toate „portitele” de rezolvare a tuturor problemelor ce-l inconjoara.
Cat timp are si serviciile secrete langa el….e greu de „ucis”…ca sa parafrazez titlul unui film celebru.

urbos 22-05-2011 - 10:10

A fost element component, nu sprijinitor. Javra trebuie luata prin surprindere, lalaiala ii da timp sa traga sfori.

Ciu Huhu 22-05-2011 - 21:01

Toti romanii vrem a doua suspendare a lui Basescu!

Hokusai San 22-05-2011 - 23:34

sa-i molfai tu suspensorul adica?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult