Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin baga proiectul Iohannis in PNL

Crin baga proiectul Iohannis in PNL

scris de Ziua Veche
2 afisari

Presedintele PNL Crin Antonescu i-a facut miercuri o noua vizita primarului Sibiului Klaus Iohannis, pe care inainte si in timpul alegerilor prezidentiale l-a sustinut pentru functia de premier. Informatia a fost confirmata pentru ziuaveche.ro de consilierul lui Antonescu, Dan Mihalache. Chiar daca Mihalache a fost zgarcit neoferindu-ne prea multe detalii privind scopul vizitei lui Antonescu, surse din conducerea PNL ne-au precizat ca actualul presedinte incearca sa-l convinga pe edilul Sibiului sa devina liberal cu acte in regula. Se pare ca discutiile s-au purtat in contextul in care exista acum in PNL un puternic curent in favoarea lui Iohannis, Antonescu gandindu-se sa ii propuna primarului Sibiului un post important in conducerea partidului. Crin Antonescu si-a facut un obicei din a se a avea intaniri destul de dese cu Klaus Iohannis. Dupa caderea Guvernului Boc prin motiune de cenzura, liderul PNL s-a deplasat la Sibiu pentru a-i propune acestuia postul de premier sustinut, la acel moment, de o coalitie politica, formata din PSD, PNL si fractiunea taranista condusa de Radu Sarbu. Urmand o serie de vizite reciproce, acestea au avut darul sa stranga si mai mult relatiile dintre cei doi politicieni. Se pare ca Relu Fenechiu si Dan Radu Rusanu i-ar fi sugerat lui Antonescu sa-l tatoneze pe Iohannis. Dupa ce chiar si Mircea Geoana si-a facut campanie pe spinarea lui Iohannis, acum Crin Antonescu se foloseste de primarul neamt pentru a-si pune la pamant adversarii la Congresul PNL din 5-7 martie, in special pe actualul prim-vicepresedinte Ludovic Orban, dar si pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

0 comentariu

tase 25-02-2010 - 06:54

D-le Razvan Savaliuc

Mai multe dosare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au fost suspendate ca urmare a admiterii unor exceptii de neconstitutionalitate.
Este vorba de dos. nr. 15712/318/2007 ( Ilie Morega etc) suspendat la data de 11.05.2009, dosarul nr.10753/1/2008 (Pacuraru P etc) suspendat la
data de 20.05.2009 si dosarul nr.514/1/2009 (Nastase Adrian etc) suspendat la data de 16.06.2009. Despre acestea a-ti scris si dvs.
In conformitate cu legea accesului liber la informatii de interes public va rog sa solicitati care este stadiul acestor dosare deoarece
peste putin timp se implineste un an de cand se afla pe rolul Curtii Constitutionale. La interventia mea nu am primit nici un raspuns.
Din cate cunosc termenul de rezolvare este de cca 6-8 luni si „nu stiu” din ce motive aceste dosare se tergiverseaza asa de mult.
Mentionez ca in toate dosarele exceptia de neconstitutionalitate ridicata este identica, legata de infiintarea DNA-ului.
Aceeasi exceptie a fost ridicata in oct.2009 si a suspendat dosarul in care sunt interesat ELECTRICA BANAT. Aceasta este una din principalele cauze pentru durata excesiva a proceselor, condamnate si la CEDO. Se poate face ceva? Multumesc

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult