Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin: Băsescu a căutat alt premier în PSD

Crin: Băsescu a căutat alt premier în PSD

scris de C.P.
9 afisari

Traian Băsescu a căutat în interiorul PSD persoane pentru a le propune funcţia de premier, dar pentru că „nu s-au putut înfiripa alte ipoteze” îl va desemna pe Victor Ponta, a declarat, marţi seară, liderul PNL Crin Antonescu.

Crin: Băsescu a căutat alt premier în PSD

Traian Băsescu e un om inteligent, care înţelege repede, şi pesemne că a luat decizia, a căutat o altă variantă, a explorat alte posibilităţi. Nu le-a găsit, asta este părerea mea, a explorat alte ipoteze în afară de domnul Ponta pentru funcţia de premier. Nu s-au mai putut înfiripa alte ipoteze după acest rezultat şi sunt convins în acest moment că domnul Traian Băsescu îl va desemna pe Victor Ponta. Probabil că în câteva zile va căuta, să zicem aşa, condiţiile cosmetice ale unei asemenea desemnări după declaraţiile pe care nu l-a forţat nimeni să le facă, care rămân regretabile, dar care până la urmă contează mai puţin în faţa unei relaţii”, a spus Antonescu, la România Tv.
Întrebat dacă Traian Băsescu a sunat pe cineva din USL pentru a-i propune funcţia de premier, Antonescu a spus că din informaţiile pe care le are acest lucru s-a întâmplat. „Pe mine nu m-a sunat. Cred că pe alţii din USL i-a sunat, după informaţiile neconfirmate în sens juridic pe care le am. A sunat, a trimis vorbă”, a precizat liderul PNL.
Întrebat din ce surse ştie acest lucru, Antonescu a răspuns: „Privesc chipul oamenilor, cunosc faţa omului când minte, când îi e frică, toţi avem o experienţă de viaţă”.
Preşedintele PNL a refuzat să spună cine este persoana contactată de Băsescu, dar a menţionat că aceasta este din PSD şi nu este vorba de Liviu Dragnea sau de Mircea Geoană. „Era cineva din PSD. Din PNL nu se punea problema de la bun început, singura posibilitate a domnului Băsescu de a crea oarecare neclaritate în sânul USL, teoretic, nu putea fi decât prin PSD, pentru că o variantă cu cineva din PNL, în afară de faptul că nimeni nu se preta la o asemenea ipoteză, nu mergea. PSD a intrat şi a investit în această construcţie politică, USL, având drept obiectiv major funcţia de prim-ministru. PSD nu avea cum merge la nicio combinaţie, că îl iubeau, că nu-l iubeau pe Victor Ponta, nu avea cum merge cineva din PSD la o combinaţie prin care premierul să aparţină altcuiva”, a arătat Antonescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult