Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin calca pe urmele lui Geoana

Crin calca pe urmele lui Geoana

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ideile lui Antonescu ar putea rupe PNL. Chiar daca Ludovic Orban, Calin Popescu Tăriceanu, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Ciprian Dobre, Ioan Tintean, Florin Turcanu, Cristian David, Eugen Nicolaescu, Gabriel Berca, George Scutaru si Lucia Varga s-au pronuntat explicit, la intalnirea avuta luni la Palatul Parlamentului, impotriva modelului „vot pe liste” impus de Crin Antonescu, el nu renunta la aceasta idee care pare a scinda partidul. De partea lui Antonescu par a fi pana acum, cel putin la nivel declarativ cu scopul de a-si primi rasplata pentru ce au facut in campania electorala, Relu Fenechiu, Dan Radu Rusanu, Paul Victor Dobre si Radu Stroe.

 

 

 

 „Nu inteleg de ce tii sus si tare sa fie vot pe liste, inseamna ca exista presiuni din partea anumitor lideri”, i-a spus Tariceanu lui Antonescu, in cadrul aceleiasi intalniri. Seful PNL i-a replicat liderului deputatilor PNL ca „nu exista niciun fel de presiuni”. Chiar si asa surse din PNL au confirmat pentru ziuaveche.ro ca Fenechiu si Rusanu i-au pregatit lui Antonescu o lista completa pe care sa o sustina neconditionat in fata delegatilor la Congres. Pe de alta parte, Orban l-a intrebat pe Antonescu daca ar putea sa candideze la functia de prim-vicepresedinte in conditiile impuse de el, iar Antonescu i-a spus sec: „Nu, nu o mai poti face. Singura ta varianta e sa candidezi la presedintie si sa iti faci si tu o lista”.

 Candidatul Orban

 In acest context, Orban i-a reprosat lui Antonescu ca i se incalca dreptul de a candida, stabilit prin Constitutie,  Legea partidelor politice si Statutul partidului. In acelasi dialog, Orban a invocat si situatia Congresului din 2009, cand in urma alegerilor pentru actuala conducere au intrat o treime din oamenii contracandidatului Tariceanu. Pe de alta parte, sursele ziuaveche.ro au spus ca o alta propunere venita din gura lui Rusanu ar fi aceea ca Antonescu sa aiba o lista pe care sa poata propune el jumatate din membrii Biroului Politic Central, iar cealalta jumatate sa fie alcatuita din oamenii propusi de organizatiile cu cele mai bune rezultate. O alta varianta a echipei lui Antonescu ar fi ca acesta sa propuna o treime din BPC, oamenii pe care si-i doreste, iar restul sa fie liberali apartinand organizatiilor care i-ar aduce la Congres cel putin 850 de voturi. Pe de alta parte, desi Orban si-ar dori ca Delegatia Permanenta a partidului sa fie convocata cu o saptamana inaintea Congresului pentru a se putea face propuneri de modificare a Statutului, Antonescu vrea ca aceasta sa fie chiar inaintea Congresului pentru a nu mai fi timp de modificari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult