Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Crin l-a lasat pe Emil cu buza umflata. ONG-urile il lasa pe Crin. AP se relanseaza

Crin l-a lasat pe Emil cu buza umflata. ONG-urile il lasa pe Crin. AP se relanseaza

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Liberalii nu mai sunt interesanti de oamenii veniti din Actiunea Populara fondata de Emil Constantinescu, liderii PNL declinand Protocolul de comasare prin absorbtie cu formatiunea fostului presedinte, asa cum avertiza recent ziuaveche.ro.


Desi la Congresul PNL, ce a avut loc pe data de 6 martie 2010 la Palatul Parlamentului, care l-a legitimat pe Crin Antonescu pentru un nou mandat de presedinte al liberalilor, acesta a spus ca isi doreste ca pentru urmatorii patru ani Protocolul cu AP sa continue, lucrurile stau cu totul altfel. Antonescu a incercat atunci sa ia un vot din partea delegatilor prezenti la Congres, insa la ora la care a fost desemnat presedinte nu mai exista cvorum pentru ca acesta decizie sa intre in legalitate.  

 

Surse din PNL ne-au declarat ca in realitate asta a fost o tactica pentru a se sparge alianta. Din acel moment au trecut aproape doua luni, iar in ultimul Birou Politic Central (BPC) al PNL s-a confirmat ce au scris reporterii ziuaveche.ro. Unele voci de langa Crin Antonescu au afirmat la BPC: „Ce ne mai deranjeaza astia de la AP?! Daca vor sa stea bine, daca nu sa plece si sa ne lase in pace”. Surse din PNL ne-au spus ca de aceasta parere au fost Radu Stroe, Dan Radu Rusanu si Vlad Moisescu, insa au fost si cativa liberali care au sarit in apararea fostilor membri ai AP – Varujan Vosganian, Mariana Campeanu, Victor Paul Dobre, insa presedintele Crin Antonescu a preferat sa taca.  

ONG-uri suparate 

O alta lovitura care i se pregateste lui Antonescu este din partea reprezentantilor societatii civile care l-au sprijinit in campania pentru prezidentiala. Acestia au decis sa se dezica si sa ii retraga sprijinul lui Antonescu pentru faptul ca nu si-a respectat nici una dintre promisiunile facute. Respectivele fundatii si organizatii non-guvernamentale inregistrate sub o singura umbrela s-au decis ca saptamana viitoare sa emita un comunicat de presa oficial prin care sa anunte acest lucru. Sursele noastre spun ca, de fapt, i se pregateste un raspuns dur lui Antonescu si se doreste relansarea AP avand in vedere faptul ca acesta nu a fost radiat din Catalogul partidelor politice, asa cum trebuia sa se intample dupa incheierea protocolului de comasare. AP figureaza acum in acest registru pe pozitia a patra. Cei care provin din AP evita sa iasa cu declaratii publice pana ce refuzul PNL de a prelungi Protocolul nu devine oficial. Mai mult, Smaranda Enache urmeaza sa revina in tara, dupa care toti fostii membri ai AP, in prezent liberali, sa-si coordoneze pozitia fata de atitudinea PNL. Fostul lider al AP Emil Constantinescu nu a putut fi contactat de ziuaveche.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult