Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian David – ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni

Cristian David – ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni

scris de A.H.
8 afisari

Cristian David a fost propus miercuri de premierul desemnat Victor Ponta pentru postul de ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Cristian David

Cristian David s-a născut la data de 26 decembrie 1967 în Bucureşti. În anul 1987 şi-a satisfăcut serviciul militar la Şcoala de ofiţeri în rezervă din Bacău, în prezent având gradul de locotenent-colonel în rezervă.A absolvit în 1997 Facultatea de statistică, cibernetică şi informatică a Academiei de Studii Economice, Bucureşti. În anul 2004 a urmat cursuri postuniversitare în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Naţional de Apărare iar în 2006, a obţinut doctoratul în ştiinţe economice la Academia de Studii Economice, Bucureşti, cu lucrarea ‘Analiza statistică a eforturilor şi efectelor aderării României la Uniunea Europeană’.

Între 1997-1998 a fost consilier la Ministerul Tineretului şi Sportului şi membru al Biroului Comitetului Interguvernamental pentru Politici de Tineret din cadrul Consiliului Europei.  În urma alegerilor din noiembrie 2004, Cristian David a fost ales ca senator de Vaslui pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD, fiind în această calitate membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi.

Pe 15 decembrie 2008 a fost reales senator PNL iar din 11 februarie 2009 a fost membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.  La 2 aprilie 2012, senatorul Cristian David l-a înlocuit pe Teodor Meleşcanu în funcţia preşedinte al Comisiei de apărare a Senatului.

Din 29 decembrie 2004 până în 4 aprilie 2007 a fost ministru delegat pentru Controlul implementării programelor cu finanţare internaţională şi urmărirea aplicării aquis-ului comunitar.  A fost învestit ministru al Internelor şi Reformei Administrative la 4 aprilie 2007, post pe care l-a ocupat până la 22 decembrie 2008.  În cadrul PNL este, din 2006, membru al Biroului Politic Central şi responsabil cu activitatea de formare şi instruire. Între 2004 şi 2005, a fost preşedinte al Comisiei de Politică Externă a PNL, iar între 2003 şi 2004 membru al Comitetului Electoral al Partidului Liberal Democrat European (ELDR) pentru campania ‘Alegerile Europene 2004’.

A publicat lucrările: ‘Dinamica legislaţiei europene. Legea cadru a statisticii la nivel European’ – Revista Română de Statistică nr.1/2006, ‘Managementul strategic în statistică’ –  Simpozionul internaţional organizat  de EUROSTAT şi AELS în Serbia-Muntenegru, iulie 2005; ‘Sistemul informaţional statistic şi calitatea datelor’ şi ‘Metoda optimizării canonice’, prezentate în Volumul Conferinţei internaţionale de informatică economică – ediţia 7 – Bucureşti, mai 2005.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult