Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei

Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei

scris de R. C.P.
181 Afisari

Primarul sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Bucureşti.

„Mi-a venit rândul, aşa că voi candida”. Este declaraţia primarului care a anunţat că va candida din partea Partidului Umanist Social Liberal, acolo unde are funcţia de preşedinte executiv. Totodată, acesta a spus că este deschis unor eventuale negocieri cu alte formaţiuni politice şi chiar nu exclude o viitoare alianţă cu PSD-PNL.

Un sondaj comandat înainte de anunţul comasării alegerilor locale cu europarlamentarele arată intenţiile de vot ale bucureştenilor. Actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, este la trei procente distanţă de social-democrata Gabriela Firea. Printre preferinţe, şi-a făcut loc şi Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5. 

36% dintre cei chestionaţi au declarat că ar vota cu Nicuşor Dan, dacă ar avea loc alegeri locale duminica următoare. Actualul primar este susţinut de alianţa USR – PMP – Forţa Dreptei. Pe locul doi în intenţia de vot, la distanţă de trei procente, este social-democrata Gabriela Firea. Candidatul vehiculat de liberali, Sebastian Burduja, este preferat de 8 la sută dintre respondenţi. Din partea AUR, Mihai Enache ar obţine 8 la sută dintre voturi, iar Diana Şoşoacă, de la SOS România, este preferată de 5 la sută dintre respondenţi. Deşi nu a fost printre opţiunile din sondaj, Cristian Popescu Piedone a fost numit, în mod spontan, de 10 la sută dintre participanţi. 

Când vine vorba de partidele care urmează să dea consilierii generali, PSD conduce în intenţia de vot cu 34%. Pe locul doi e Alianţa USR – PMP – Forţa Dreptei, cu 23%, iar pe locul trei – PNL cu 16% din intenţia de vot. AUR nu a prins podiumul, are 13% din intenţia de vot, urmat de SOS România, cu 6 procente şi Partidul Umanist Social Liberal, cu 5% din intenţia de vot.

De menţionat este faptul că acest sondaj a fost comandat înainte de anunţul comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult