Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: Asocierea PDL cu Piedone şi UNPR, eroare capitală

Cristian Preda: Asocierea PDL cu Piedone şi UNPR, eroare capitală

scris de P.C.R.
2 afisari

Europarlamentarul PDL Cristian Preda nu crede că va susţine o campanie electorală în Bucureşti, în cazul comasării alegerilor ‘aşezată sub portretul’ primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. El consideră că asocierea PDL cu Cristian Popescu-Piedone ‘este o eroare capitală’, la fel cum este şi o asociere electorală cu UNPR.

Cristian Preda PDL

foto: realitatea.net

‘Dacă aceasta (n.r. comasarea alegerilor) se va realiza, atunci campaniile pentru locale şi pentru parlamentare vor fi coordonate. Mai mult decât atât, vor exista la nivelul fiecărei unităţi electorale semnificative – judeţ sau municipiu – lideri care vor fi emblema partidelor sau alianţelor aflate în competiţie. Ca unul intrat în PDL datorită lui Traian Băsescu, nu ma vad susţinând o campanie în Bucureşti aşezată sub portretul lui Piedone, a subliniat Preda miercuri pe blogul personal.

El a menţionat că a întrebat ‘în dreapta şi în stânga’ şi că n-a aflat ceva consistent.”‘Am căutat în presă şi n-am găsit nici aici mare lucru. Este vorba despre Piedone. Am votat împotriva lui în 2008 şi în 2009: când PDL a făcut campanie pentru legislative şi pentru prezidenţiale, primarul PC a fost cu trup şi suflet în tabăra celor care voiau sa doboare ‘dictatura lui Băsescu’. În 2010, în campania Teo Trandafir versus Liliana Mincă, am fost din nou împotriva unui primar care e cunoscut prin supra-nume, nu prin gesturi politice. De atunci încoace, singurul fapt semnificativ e îndepărtarea lui Cristian Popescu de Partidul Conservator. Motivul – evocat de presă – nu e legat de curaj, inteligenţa, imaginaţie, sacrificiu public. Nu, singurul fapt notabil e – aparent – refuzul lui Dan Voiculescu de a-l accepta ca lider al minusculului partid”, a afirmat Cristian Preda.

El a continuat cu faptul că, ulterior, au apărut câteva zvonuri care îl anunţau pe actualul primar de la 4 ca posibil candidat la Primarie din partea UNPR.  „‘Cel mai general e următorul: încrederea în PDL nu va fi regăsită prin transferul unor personaje din partide marginale (de genul Piedone) sau prin asocierea cu marginali & transfugi din PSD sau PNL, aşa cum sunt membrii UNPR sau cum ar putea fi partide fondate de Geoană sau Vanghelie, luaţi împreună sau separat. În particular, e o eroare de optică să crezi că Piedone a însemnat ceva în politica din Bucureşti în afara tranzacţiei PSD-PC, la care ulterior s-a asociat PNL. Partitura folosită pentru a lua prizonier publicul din sectorul 4 cu ajutorul lui Piedone a fost un populism deşănţat. Piedone nu se pretează la altceva. Iar eu cred că publicul – nu doar cel din sectorul 4, ci din întregul Bucureşti – merită ceva mai bun. Alternativa la primarul general nu e un alt Oprescu, ci altceva decât Oprescu”, a conchis Cristian Preda .

4 comentarii

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 14-12-2011 - 19:15

E R O A R E A CAPITALA este mentinerea Pdl-ului in trena domnului TRAIAN BASESCU fie ea si prin interpusul EMIL BOC ! Este evident si fara tagada ca actualul presedinte nu are nici o calitate care sa motiveze pastrarea si mentinerea in cea mai inalta functie in STATUL ROMAN !dimpotriva comportamentul presedintelui a discreditat FUNCTIA de PRESEDINTE prin masurile aberante luate in dispretul si ura pt. POPORUL ROMAN ajuns la infometere si decadere umana ! Aici este EROAREA cea MAI GRAVA, iar PIEDONE este masura unde a decazut PDL-ul ,prin indepartarea unor valori certe ca V. BLaga, PREDA, MACOVEI.si inca cativa !NU prea MULTI !

Old bear 15-12-2011 - 11:20

Dar cu Lavinia Șandru?!?

BULA 15-12-2011 - 12:23

Te tenteaza ?

remi 15-12-2011 - 11:35

Cam are dreptate Preda…Ce a facut Piedone pt. PC? Dar pt.locuitorii din sectorul 4?Dar in politica ce a facut deosebit?Acum e mare unpr-ist?!?Nu cumva e un dosar la mijloc?Ca nu poti sa devii asa peste noapte cur.va.Sau mai stii?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult