Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: Băsescu îi este indispensabil lui Ponta pentru anticipate

Cristian Preda: Băsescu îi este indispensabil lui Ponta pentru anticipate

scris de A.B.
4 afisari

Cristian Preda crede că nu e nevoie de un acord cu PDL pentru scurtarea mandatului Parlamentului, aşa cum spune Victor Ponta, ci mai degrabă de acordul preşedintelui Traian Băsescu.

preda

foto: exclusivnews.ro

„Constituţional vorbind, există o singură variantă pentru alegeri înainte de termen. E vorba despre demisia actualului premier şi de respingerea a două propuneri de prim-ministru făcute de preşedinte. Orice alt scenariu e exclus de textul actului fundamental. Dacă majoritatea care îl susţine pe Victor Ponta acum vrea să-l vadă demisionând şi  apoi să trântească la vot doi premieri propuşi de Traian Băsescu, o poate face. PDL e minoritar şi nu va putea împiedica o asemenea voință”, scrie Preda pe blog.  El crede că pentru a organiza alegeri, mai e nevoie, desigur, de dizolvare. “Aceasta stă în puterea preşedintelui. Şeful statului nu e obligat, dar o poate decide. E o nuanță importantă. Victor Ponta nu are, altfel spus, nevoie de o discuţie cu PDL, aşa cum a lăsat să se înţeleagă joi seară, ci de promisiunea preşedintelui că va pronunţa dizolvarea după ce majoritatea actuală îşi regizează propria plecare”, spune Cristian Preda.

1 comentariu

Europeanuul 01-06-2012 - 20:05

PDL-ului ii lipsesc lideri carismatici (cu bune calitati oratorice) dar si armata necesara de consilieri care sa realizeze constructii argumentative puternice (numai Basescu a fost inconjurat de asltfel de consilieri, nu si partidul).

Acum, Basescu este cam „trecut”, si singura lui sansa de a se mai arunca odata in scena (pe post de locomotiva electorala) ar fi scurtarea mandatului prezidential.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult