Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: Camarazii din USL mi-au propus să merg la ei

Cristian Preda: Camarazii din USL mi-au propus să merg la ei

scris de A.B.
2 afisari

Cristian Preda a dezvăluit, într-o emisiune la RFI, că a primit oferte de a se înscrie în USL, însă le-a refuzat. El a dat asigurări că nu va pleca din PDL urmând să-şi pledeze cauza în faţa viitoarei reuniuni a Consiliului Naţional de Coordonare, forul care poate valida sau invalida propunerea de excludere pe care Biroul Permanent a făcut-o în cazul său.

cristian preda„Să fie foarte clar: eu nu plec din PDL, nu demisionez. Am refuzat de altfel apelul camarazilor, pentru că mi s-a făcut această invitaţie de a merge în rândul USL. Departe de mine un asemenea gând! N-am nimic de-a face cu socialismul în forma USL sau într-o altă formă, a spus Preda.

El a întărit că  nu va pleca din PDL, nu va răspunde unei asemenea invitaţii şi va sprijini candidaţii PDL la alegerile locale, în primul rând, pe cei cărora le-a promis acest lucru înainte de decizia BPN, ca şi pe alţii, toţi cei care au nevoie de sprijinul său şi care cred că intelectualii au un loc în politică, pentru a răspunde apelului public, pe care l-a făcut şi premierul Ungureanu.

“Nu mă dau în lături să sprijin candidaturile în care cred”, a declarat Preda.

El a evitat să precizeze cine exact i-a făcut oferta de a se alătura opoziţiei, dar a spus că invitaţia se înscrie în campania de „vânare de capete” din preajma alegerilor locale.

„Nu sunt omul trădării, nu sunt omul care părăseşte corabia atunci când e greu. Eu am intrat cu anumite convingeri şi le voi apăra în interiorul unui partid în care cred, nu în forme improvizate şi cred că ăsta este lucru important, să ne batem pentru convingeri, nu să găsim nişe sau adăposturi, atunci când vremea nu-i tocmai bună”, spune europarlamentarul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult