Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda, cap de listă pentru PMP la europarlamentare

Cristian Preda, cap de listă pentru PMP la europarlamentare

scris de C.S.
3 afisari

Cristian Preda, fost membru PDL, va deschide lista PMP la alegerile europarlamentare din 25 mai. Decizia a fost luată luni de Colegiul Naţional al PMP.

Cristian Preda, ''locomotiva'' PMP la europarlamentare.

Lista de candidaţi va fi completată într-o nouă şedinţă a Colegiului Naţional, care va avea loc sâmbătă.

Elena Băsescu, în prezent europarlamentar PDL, ar dori, de asemenea, să candideze din partea PMP. Fiica cea mică a președintelui Traian Băsescu nu mai este susţinută de propriul partid pentru reînnoirea mandatului.

O decizie în acest sens ar putea fi luată tot sâmbătă, ţinând cont de faptul că, deocamdată, Elena Băsescu este membru PDL şi că termenul pentru depunerea listelor de candidaturi la BEC expiră în 26 martie.

În 12 februarie, Elena Udrea declara că Elena Băsescu nu şi-a exprimat deocamdată intenţia de a candida „sub o formă sau alta” pentru un nou mandat la PE.

„Doamna Băsescu nu şi-a exprimat până acum o intenţie de a candida sub o formă sau alta, după ce vom şti ce doreşte doamna Băsescu să facă mai departe, vă pot răspunde”, a spus Elena Udrea, întrebată dacă va susţine candidatura Elenei Băsescu la europarlamentare.

Pe de altă parte, şi-au mai exprimat dorinţa de a candida din partea PMP la europarlamentare foştii miniştri Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi.

3 comentarii

digital 11-03-2014 - 18:06

Candidatura pentru Parlamentul European

În anul 2009, Elena Băsescu s-a inscris in cursa pentru Parlamentul European. alegerile europarlamentare. Înfruntând o mare opoziție din partea presei, Elena Băsescu a decis să candideze ca independent la aceste alegeri, fiind ajutată de colegii ei de la aripa tânără a PD-L.De aceea, în data de 18 martie 2009 Elena Băsescu a demisionat din PD-L și a candidat ca independentă sub brandul electoral EBa, care a fost aprobat de BEC. În 2009 a obținut la alegerile europarlamentare 4,22% din voturi, care i-au asigurat locul în Parlamentul European.
După ce duminică 7 iunie 2009 Elena Băsescu a aflat că a fost aleasă ca independentă, s-a reînscris imediat în PDL, primind în aceeași zi de la Monica Iacob-Ridzi documentele necesare pentru a redeveni membru PDL, gata completate.
La data de 1 septembrie 2012 s-a căsătorit cu Bogdan Ionescu.
Opinii în presă despre Elena Băsescu

Oana Lungescu, pe atunci reporter la BBC, a scris în 1999 că „viitorul politic al altei celebrități sexy apare mult mai îndoielnic”, referindu-se la cea pe care o numește „Paris Hilton a României”. Ea este, potrivit jurnalistei, „mai interesată de petreceri decât de partidele politice” iar „videoclipurile cu gafele sale sunt hituri pe internet”. Revista franceză „L’Express” o descrie ca fiind nevoită să facă față ,,acuzațiilor de nepotism și incompetență alimentate de seria sa de gafe și greșeli gramaticale” (dintre care cea mai cunoscută este „Poți să ai și eșecuri, poți să ai și succesuri.”) Alison Mutler, scriitor la Associated Press a afirmat că „Elena Băsescu țopăie pe catwalk, petrece în cluburi până la orele dimineții și mutilează gramatica”, arătând că un critic a comparat-o cu o păpușă Barbie. Elena Băsescu a protestat vehement împotriva articolului, spunând că aduce atingere reputației sale, a tatălui său și României

No comment!!!!!

salut 11-03-2014 - 18:14

Mda, pentru Partidul Poponar, un cap de poola e tocmai imaginea potrivita. Fruncea!

ancuta 11-03-2014 - 20:28

baaagaaa, baaagaaaa, baagaaa basee baaaga!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult