Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: Dacă Boc e înlocuit, PDL se scindează

Cristian Preda: Dacă Boc e înlocuit, PDL se scindează

scris de A.B.
8 afisari

Cristian Preda consideră că înlăturarea lui Boc de la conducerea partidului şi înlocuirea cu un perdant sau cu un lider absent de la locale ar duce la scindarea PDL.

preda

realitatea.net

Liderul PDL Cristian Preda nu este de acord cu demiterea lui Boc din fruntea partidului. El a precizeazat însă că dacă se va întâmpla acest lucru, el va merge alături de Boc. „Circumstanţele în care discutăm nu pot fi ignorate. Nu suntem în situaţia de a avea zeci de lideri PDL care să fi câştigat cu brio, iar şeful partidului să fi pierdut. Sunt convins că Boc ar fi demisionat dacă nu recucerea Primăria Clujului. Mă tem ca PDL să nu împrumute de la USL ura distructivă şi iraţională”, scrie Preda pe blogul său. În opinia sa, dacă Boc e demis şi înlocuit cu un perdant sau cu un lider absent de la locale, totul ar deveni mult prea iraţional. „Asta ar produce o scindare a partidului. Caz în care voi fi alături de Boc„, precizează Preda. Colegiul Director al PDL se va reuni, joi, la ora 14.00, pentru a analiza rezultatele alegerilor locale. Unii lideri ai PDL ar dori schimbarea din funcţie a lui Emil Boc împreună cu întreaga conducere, în timp ce alţii spun că nu este momentul şi că partidul ar trebui să se concentreze pe alegerile parlamentare. Radu Berceanu a fost primul care a cerut public demisia conducerii partidului, punctul său de vedere fiind susţinut de o parte din liderii organizaţiilor judeţene ale PDL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult