Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: Decizia BPN nu respectă Statutul partidului

Cristian Preda: Decizia BPN nu respectă Statutul partidului

scris de A.B.
6 afisari

După ce a fost exclus din partid cu unanimitate de voturi, Cristian Preda spune că decizia BPN al PDL nu respectă Statutul partidului, el menţionând că nu a fost anunţat asupra dezbaterilor în BPN şi nu a avut niciun mijloc la dispoziţie pentru a se apăra.

cristian preda„Întrucât sunt în Islanda şi trebuie să particip la mai multe reuniuni în calitate de membru al Parlamentului European, nu pot face multe comentarii referitoare la decizia BPN de astăzi”, a scris pe blogul său Cristian Preda.

În opinia sa, excluderea din PDL  reprezintă un abuz susţinut de un calcul politic eronat.

„Membrii luaţi în discuţie spre a fi sancţionaţi vor fi anunţaţi cu cel puţin 3 zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor şi au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă”. Acesta este conţinutul articolului 29 din Statutul PDL„, notează Preda.

El menţionează că nu a fost anunţat că BPN va dezbate cauza şi nu a avut niciun mijloc la dispoziţie pentru a se apăra.

„Graba strică treaba. Decizia nu respectă Statutul. Nu ar fi prima dată când BPN citeşte după ce decide. Iată de ce consider că e un abuz. Un abuz susţinut de un calcul politic eronat. Multumesc foarte mult tuturor celor care mi-au trimis mesajele lor de susţinere. Ei mă vor ajuta să mă bat pentru dreptate!”, anunţă Preda.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului. Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

1 comentariu

- प्रिंस Parpanghel Carpathian 03-04-2012 - 09:53

CITAT din baba WANGA:Revenirea lui Blaga într-o poziţie de forţă înaintea alegerilor a fost discutată imediat după plecarea lui Frunzăverde, în momentul în care mai mulţi lideri ai PDL au invocat chiar necesitatea unui congres extraordinar în care echipa lui Emil Boc să fie înlăturată.

Cum timpul până la alegeri este extrem de scurt, varianta a fost abandonată pentru moment, iar negocierile s-au purtat, cu medierea preşedintelui Traian Băsescu, pe varianta preluării frâielor partidului în campanie de Vasile Blaga, lui Emil Boc fiindu-i rezervat postul de candidat la Primăria Cluj.

Presat de partid să intre în alegeri, fostul premier nu a dat însă un răspuns tranşant. De altfel, ezitarea lui Boc i-a făcut pe liderii PDL să-l someze practic astăzi în şedinţa conducerii partidului să facă un anunţ. Cel care l-a prins în corzi a fost vicepreşedintele Mihai Stănişoară care i-a reproşat fostului premier că amânarea lămuririi lucrurilor face rău partidului, mai ales în aceste momente.”—- Tentativa de eliminare a unuia dintre cei mai valorosi politicieni tineri a trebuit sa fie stopata, desii raul a inceput , iar E. S domnul Traian Basescu a fost nevoit sa tempereze excesul hormonal al splendidei (si …utile) doamnei de PHIER ,precum si a gunoierului de autrefois, care a terminat luptele fratricide in sanul familiei , transferand-o pe ringul partidului…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult