Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda este vocea lui Teo Trandafir in campanie

Cristian Preda este vocea lui Teo Trandafir in campanie

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Mai mult suflet, mai putina politica” este sloganul candidatei PDL pentru Colegiul 19 Teo Trandafir, iar eurodeputatul Cristian Preda este purtatorul sau de cuvant. “Am fost acuzata in ultima vreme ca nu stiu politica deloc. Am stat si m-am gandit si nu este chiar asa”, a explicat Teo Trandafir, citat de Mediafax, aratand ca de-a lungul activitatii din televiziune a cunoscut multi politicieni si nu este complet rupta de fenomen. Ea a insistat ca ceea ce o diferentiaza de ceilalti politicieni este sloganul pe care si l-a ales, si anume ca politicienii fac multa, multa politica, cu putin, putin suflet. Despre ceea ce isi propune in Parlament, Teo Trandafir a declarat ca nu va creste pensiile sau salariile. „Trebuie sa fii inconstient sa iti propui asta sau sa spui asa ceva, dar stiu ce trebuie sa fac ca sa pun presiune pe oamenii care pot face asta”, a spus ea.


Teo Trandafir si-a inaugurat, duminica, sediul de campanie, aflat la cativa metri de cel al contracandidatei sale, Liliana Minca, sustinuta de PSD-PC dar si de PNL. Minca Minca s-a oprit la sediul de campanie al PDL pentru a o saluta si a-i ura succes in campanie adversarei sale, careia i-a spus: “Dumnezeu o va alege pe cea care este cea mai buna”. Teo Trandafir si-a ales pe banner mesajul: “TEOdora Trandafir, Un prieten in Parlament” si “100% Suflet”, pe fond verde. Intrebata de ce nu foloseste culoarea portocalie a PDL pentru a-si promova campania, Teo Trandafir a explicat ca partidul a avut generozitatea de a nu o politiza. “Mi-au explicat clar ca nu au nevoie de inca un om politic care sa sforaie in continuare in Parlament, care sa scoata idei pe care nu le poate duce la bun sfarsit”, a mai declarat Teo.  

Cetatenii au nevoie de un deputat, nu primarul Piedone 

“Cred ca a venit timpul ca studentii din 1989 sa ajunga la Putere, nu prin aranjamente si prin tot felul de retele ale acestui sistem care amesteca politicieni, oameni de afaceri, corupti, toate tenebrele in care s-a scaldat clasa politica”, a spus el. Preda s-a referit la o declaratie a candidatei PSD-PC, Liliana Minca, care spunea ca Piedone are nevoie de un deputat. “Nu Piedone are nevoie de un deputat, cetatenii au nevoie, oamenii care stau aici, in blocurile acestea au nevoie”, a aratat el, adaugand: “Teo este o fata de comitet, cum se spunea pe vremuri. Ne batem pentru o altfel de politica, a sufletului”. 

Campanie din usa in usa 

Teo Trandafir a prezentat si cateva din problemele Colegiului unde candideaza: spatii nefolosite, revendicate si care nu pot fi folosite de locuitori, lipsa locurilor de parcare, cainii comunitari, reabilitatea termica a locuintelor. Printre subiectele proiectelor de lege pe care doreste sa le impuna in Parlament, Teo s-a referit la copiii abandonati, cei trimisi la cersit sau cei abandonati in maternitati care nu pot fi adoptati din cauza legislatiei, care nu prevede acest lucru in cazul copiilor parasiti de ambii parinti. Un alt proiect al sau se refera la copiii talentati care traiesc in conditii grele si care pot fi ajutati prin burse. Ea a aratat ca va avea o campanie usa in usa, ca va merge zilnic prin Colegiu, pentru a-l cunoaste.

0 comentariu

Pribeagul 02-03-2010 - 18:08

apartamentelor imi provoaca o problema de… existenta. Stiu ca atunci cind doi sau mai multi oameni iti spun ca esti beat, ar tebui sa mergi sa te culci. Oamenii spun ca este normal sa dai pe un apartament cu doua camere cca 60 de mii de euro, iar in Franta cca 100 de mii de euro. Eu nu vreu sa merg sa ma culc, ci sa stau si sa-mi dau cu parerea referitor la aceasta problema.

In cele mai multe cazuri, n-ai cum sa iei un apartament de doua camere cu banii jos, asa ca te imprumuti la banca si te costa min 120 mii euro. Platesti in 30 de ani, ceea ce inseamna 360 de luni, ceea ce inseamna sa platesti lunar 333 euro/luna, deci un venit de cca 800 euro/luna/familie. Stim cu totii ca cca 80% dintre romani au salarii de 200-300 euro/luna, deci cca 600 de euro/familie, deci n-au cum sa-si cumpere un apartament cu 2 camere.

Deci preturile de 60 de mii de euro/apartament sunt aberante, n-au cum sa fie platite, n-au cum genera o activitate sustenabila in constructii. Spun sustenabila pentru ca tot le place la unii sa puna mereu placa cu… economia sustenabila. Mai mult, oricit am citi si rasciti Constitutia si alte umane reglementari, traiul decent n-are cum fi atins in aceste conditii.

Alo! Ma aude cineva!? Antreprenorilor! Mai lasati din pret, ca ne-ndoaie.

Noroc cu tata Ceausescu, care ne-a lasat mostenire cca 1 000 000 de apartamente, de nu mai incap afaceristii de ele.

CALUGARUL 03-03-2010 - 12:43

Acu’ să-ţ’ spui drept, bre, eu n-aş da nici un dolar pe nici un apartament în rahatul ăla de Bucale. Îm’ pare rău că vorghes aşe, bre, dar s-avem pardon de pardoniseală. Alea-s apartamente, bre ? Băgam-i-aş … banii la CEC ! Dupe mine, tot Bucureştiul ar trebui culcat la pâmănt cu buldozerele şi reconstruit. Nu se mai poate, bre, trăi în căcănăria aia ! Sau ? Hai să facem al’ceva ! Să luăm, să zicem, zece, douăzeci de blocuri deodată, să le dărâmăm, şi să mutăm boboru din ele, în nişte blocuri construite înprealabil dinainte, cu caracter temporar, până când se vor fi construit cele noi. Iar astea noi să fie construite după toate normele de civilizaţie şi comfort; vorba lu’ nea Gore : ce p… mea, vere ! După ce se vor fi construit aceste blocuri, lumea să fie mutată înapoi, în blocurile noi şi cu cumfort. Eu cred că asta este singura soluţie să scăpăm de cancerul din care nu mai ieşim al acestor Bucureşti de-a dreptul insuportabil.

Îm ? Ce zici, Irinel ? N-am dreptate, iubiţel ? … de ce taci ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult