Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: Nu e timp de regrete, bătălia trebuie purtată cu demnitate şi curaj

Cristian Preda: Nu e timp de regrete, bătălia trebuie purtată cu demnitate şi curaj

scris de A.B.
3 afisari

Cristian Preda declară că PDL a susţinut constant modificarea revoluţionară a sistemului electoral. El precizează că, după ce legea electorală a fost adoptată, nu e timp pentru regrete sau retractări, iar bătălia trebuie dusă cu demnitate şi curaj.

preda

foto : dcnews.ro

La scurt timp după ce PDL a  anunţat că va ataca la Curtea Constituţională (CC) legea ununominaluilui, Cristian Preda a apreciat că dacă documentul trece de CC, ziua de azi poate fi începutul reamenajării câmpului politic. Europarlamentarul PDL scrie, pe blogul său, că formula electorală adoptată de Camera Deputaţilor reprezintă o schimbare radicală a filosofiei votului în România. „PDL a susţinut constant această modificare revoluţionară. Unii au ştiut ce susţin, alţii – nu. Acum, nu e timp pentru regrete sau retractări, fiindcă nici ignoranţa, nici frica nu scuză. Bătălia trebuie purtată cu demnitate şi curaj”, consideră Preda.

În opinia lui Preda, dacă unii au ales acest mod de vot pentru a nimici PDL, aşa cum au declarat în repetate rânduri, democrat-liberalii trebuie să le dovedească faptul că s-au înşelat în calculele făcute. „Bipolarizarea actuală poate fi o şansă pentru ca PDL să ocupe dreapta, lăsând PNL în braţele pesediştilor. Acolo unde s-au aşezat nu doar de bunăvoie, ci fiindcă se temeau ca un mod de scrutin majoritar să nu-i scoată din Parlament, ca partid situat pe locul trei. Dacă legea nu pică la Curtea Constituţională, ziua de azi poate fi începutul reamenajării câmpului politic românesc”, susţine Preda. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 180 voturi „pentru”, 30 „împotrivă” şi 26 abţineri, proiectul privind sistemul de vot uninominal iniţiat de Crin Antonescu şi Victor Ponta, respingând toate amendamentele PDL şi UDMR.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-05-2012 - 21:13

CRISHTI -puiulle esti complect debusolath! Tu nici nu mai stii exact cu cine ,mai lupti ! Ca pdl-ul este pe tobogan , si nimeni nu il mai poate ,resuscita iar BOBORUL a trecut de o guvernare portocacalie pe care nu o va uita …niciodata!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult