Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: PDL a luat distanţă de Traian Băsescu

Cristian Preda: PDL a luat distanţă de Traian Băsescu

scris de A.H.
2 afisari

Cristian Preda explică faptul că respingerea criteriilor de integritate propuse de el, Monica Macovei şi Sever Voinescu s-a făcut la presiunea teritoriului, PDL riscând să ajungă nimic mai mult decât un partid de primari. El atenţionează că astfel PDL s-a distanţat de Traian Băsescu. O presiune a teritoriului care ne arată de fapt că în acest moment autoritatea în PDL e situată mai degrabă la acest nivel decât în instanţele sale de conducere”, remarcă Preda într-un interviu pentru revista 22. El insistă, însă, că nu abandonează lupta în interiorul PDL.

Cristian Preda PDL

foto: realitatea.net

“Părerea mea este că în acest moment există o separaţie, există o distanţă luată de PDL faţă de preşedinte, care a fost probabil deranjat, dacă nu chiar nemulţumit, de faptul că i s-a propus alternativa unui premier tehnocrat.

Şi e vorba de asemenea de un partid în care căutarea unui lider veritabil a fost abandonată în favoarea unui soi de soluţie de supravieţuire, pentru termenul scurt al alegerilor de la anul, în care, în mod foarte clar, teritoriul va conta.

Asta e şi cauza, laitmotivul multora dintre discursurile din CNC, că suntem un partid al primarilor. E evident nevoie de primari, de consilieri, de o structură locală într-un partid, dar în aceeaşi măsură e nevoie de o structură organizaţională, de lideri care să aibă dimensiune naţională, care să se poziţioneze la acest nivel, şi nu la nivelul local.

Nu poţi să imaginezi un partid care trăieşte doar la nivel local şi care nu există în palier naţional. Şi de aici deruta pe care au încurajat-o mulţi dintre actualii responsabili ai PDL în ceea ce priveşte căutarea unei alternative la leadershipul actual.

Această derută face ca partidul să pară că se clatină în toate direcţiile, sub presiunea acestor impulsuri venite din teritoriu”, subliniază Cristian Preda în interviu.

2 comentarii

Florin Kovacs 09-03-2011 - 11:51

A vorbit cartitza. Asta pe cine naiba mai reprezinta?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult