Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: Plagiatul lui Ponta, îngropat de Liviu Pop

Cristian Preda: Plagiatul lui Ponta, îngropat de Liviu Pop

scris de A.B.
148 Afisari

Cristian Preda susţine că Liviu Pop are o sarcină mai grea decât cea pe care a avut-o Grăjdan, deoarece el trebuie să îngroape plagiatul lui Victor Ponta, astfel că a recurs la concedierea celor care judecă acest caz.

preda

foto: dinorasulmeu.ro

„Pop are o sarcină mai grea decât Grăjdan: acesta din urmă trebuia să mintă în privința unor sume cheltuite cu mulți ani în urmă și ascunse în acte contabile; în schimb, ministrul interimar de la Educație trebuie să ascundă o impostură pe care o poate vedea și un copil care știe să deschidă un calculator. Așa că a descins în locul unde se judeca plagiatul, pentru a-i concedia pe cei care puteau spune că premierul e gol”, a spus el. Preda a adăugat că Liviu Pop face eforturi, supra-omeneşti pentru a îngropa plagiatul primului ministru. ,,Agresiunea USL la adresa legii cunoaște azi un nou episod. Ministrul Pop de la Educație face eforturi supra-omenești pentru a îngropa plagiatul șefului său, Victor Ponta. Nu e ușor, fiindcă actualul premier a copiat peste o sută de pagini. Ghilimelele și notele de subsol n-au fost descoperite de Victor Ponta decât după ce a devenit prim-ministru”, a scris democrat-liberalul pe blogul său. El apreciază că pentru a reuşi ,să ascunzi asemenea ignoranță, e nevoie de autoritatea oarbă a unui ministru.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a venit, vineri, la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, care s-a reunit de urgenţă să ia în discuţie posibilul plagiat al lui Victor Ponta. Joi, Pop a desfiinţat consiliul, motivând că nu i-au remis un raport pe care îl ceruse cu o săptămână înainte. Totodată, Pop a dispus mărirea numărului de membri ai consiliului de la 21 la 45, declarând că aşteaptă propuneri de la toate universităţile. În pofida deciziilor ministerului, membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) au fost convocaţi la şedinţă. La sosirea sa la şedinţă, ministrul a spus că aceştia nu au dreptul să analizeze acuzaţiile de plagiat asupra lucrării de doctorat a premierului. „Am venit să le spun că nu ei decid dacă este sau nu plagiat, ci comisia de etică a Ministerului Educaţiei”, a arătat ministrul. Semne de întrebare în legătură cu disputa Pop-Consiliu a ridicat şi scoaterea pentru scurt timp de pe site-ul Monitorului Oficial a ordinului de ministru emis joi prin care Consiliul fusese desființat. Concret, ordinul a apărut vineri dimineaţă în Monitor, nu a mai putut fi găsit apoi, pentru a fi accesibil din nou într-un final.

2 comentarii

Mishu 29-06-2012 - 16:23

Ca sa vezi, pesedistii au egalat ecuatia. Ba chiar au inclinat-o chiar inspre ei. Cata nesimtire dom’le!

CORNELIU 29-06-2012 - 16:23

Corupţia PDL-iştilor nu se mai vede întrucât a fost îngopată de instituţiile lui
Băsesc et. co. Puneţi, băieţi, tot mai multe frâne, dacă vreţi să ajungeţi la 5%
în toamnă la alegeri!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult