Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Preda chemat la raport in fata conducerii PDL, dupa ce a afirmat ca premierul e arogant

UPDATE Preda chemat la raport in fata conducerii PDL, dupa ce a afirmat ca premierul e arogant

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.UPDATE 16.57

Liderii PDL evita sa se certe in public si il invita pe europarlamentarul Cristian Preda, care a lansat critici dure la adresa conducerii partidului in ultimul timp, la o sedinta in care sa isi expuna punctul de vedere. “S-a discutat si aceasta problema putin astazi in Biroul Permanent si va fi invitat la o discutie cu conducerea partidului si va asigur ca se va respecta statutul. (…) N-am stabilit un anumit termen dar sunt convins ca va fi o discutie si cu domnul Preda si cu alti colegi ai nostri pe aceasta tema”, a anuntat luni vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.

 

 

 

El a subliniat: “Toate discutiile trebuie sa aiba loc intr-un for institutional, ma refer la structurile partidului. (…) PDL este un partid care respecta propriul statut, iar asta inseamna ca fiecare membru trebuie sa respecte acest statut”. Intrebat daca Preda risca sa fie sanctionat datorita interventiilor sale critice la adresa conducerii partidului, Flutur a precizat ca discutia nu va avea ca scop sanctionarea unor persoane, ci doar un dialog cu cei care vor fi invitati: “N-avem cu nimeni nimic, luam in calcul toate semnalele. Invitatia domnului Preda si a altor colegi nu este pentru judecata, ci pentru a le cunoaste parerea aici, in interiorul partidului. N-as vrea vrea sa se inteleaga ca vine la o judecata, ci la o discutie colegiala, sincera pentru a veni cu argumente pentru solutiile necesare partidului si Guvernului”

 

 

––––

„Emil Boc vrea sa ne duca pe Luna cu bicicleta, dar noi trebuie sa-i spunem ca e nevoie de un alt vehicul. Prim-ministrul este arogant, iar opozitia, iresponsabila”, a declarat europarlamentarul PDL Cristian Preda, luni, la RFI. El a adaugat: „Este grav ca Emil Boc lucreaza in favoarea PSD, pentru ca efectul guvernarii lui Boc este reluarea unei anumite tendinte in opinie, pe care o aveam la inceputul anilor 2000 si anume plasarea PSD-ului intr-o pozitie de partid dominant”.  

„Stie toata lumea care au fost efectele: 2000-2004, o guvernare in care Nastase dicta. Efectul in plan economic al guvernarii Boc este o diminuare a economiei mai severa decat ne anunta chiar Emil Boc, iar in plan politic este o crestere a lui Adrian Nastase. Deci, in loc sa creasca economia si sa nu avem un PSD care ne intoarce in 2000-2004, avem o scadere a economiei si o crestere a PSD-ului. Problema e ca Emil Boc pare sa vrea sa ne convinga de faptul ca poate ajunge cu o bicicleta pe Luna si noi va trebui sa-i spunem ca trebuie un alt instrument, un alt vehicul, pentru a ajunge la obiectivul pe care ni-l asumam cu totii si anume iesirea Romaniei din criza”, a sustinut Cristian Preda, citat de Agerpres.  

El a acuzat, in contextul scaderii PDL in sondaje, „aroganta celui care guverneaza, a celui care dirijeaza Guvernul” si totodata „iresponsabilitatea opozitiei”. „Pentru ca opozitia, in loc sa ceara negocieri si in loc sa ceara o constructie a unor solutii cat mai consensuale si cat mai apropiate de rationalitate economica si cat mai sustinute de public, opozitia cere alegeri anticipate. Crin Antonescu am vazut ca duminica cerea repetarea alegerilor de anul trecut. E ridicol! Trebuie responsabilitate din partea tuturor. Faptul ca opozitia nu e serioasa si ca vrea mai degraba sa ridiculizeze ce se intampla, decat sa participe la o constructie, asta nu ne da dreptul sa vedem ca si in tabara noastra exista aceasta precaritate a mijloacelor. Repet, Boc lasa impresia oamenilor ca vrea sa ne duca pe Luna cu bicicleta. Nu se poate!”, a conchis Cristian Preda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult