Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: PSD si PNL ar putea alege solutia radicalizarii

Cristian Preda: PSD si PNL ar putea alege solutia radicalizarii

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

 

.Europarlamentarul PDL Cristian Preda avertizeaza intr-o postare pe blogul sau: “Nu e exclus ca PSD si PNL sa aleaga solutia radicalizarii. E cea mai comoda. Guvernul roman nu are decat o varianta de raspuns: regasirea increderii prin responsabilitate”. Aceasta dupa ce marti consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu analiza, pe un forum de discutii blogary.ro, cine ar vrea sa provoace dezordine sociala. De altfel, miercuri la pranz, Antena 3 titra “Hai c-a inceput!”, iar fostul premier PSD Adrian Nastase propunea scaderea contributiilor la Asigurari Sociale in timp ce purtatorul de cuvant al Spitatului Municipal anunta ca institutia avea 12 lei in cont zilele trecute.


.
Situatia din Europa e dificila. Exista o tensiune la Bruxelles care nu anunta vremuri usoare. Toata lumea cauta modalitati de diminuare a deficitelor si de stabilizare a monedei unice, dar si de regasire a increderii atat in zona euro, cat si in exteriorul ei. Deciziile luate in Romania referitoare la scaderea salariilor si a pensiilor sunt in ton cu ceea ce se decide la nivel european. In grupul PPE ele au fost apreciate ca un semn de responsabilitate. In fata acestor decizii, ideea de a refuza dialogul cu Guvernul (solutia PNL) sau ideea retragerii de la lucrarile Legislativului (solutia PSD) nu sunt decat improvizatii politice. Principiul acestor gesturi e simplu: boicotul aduce voturi. Nu e foarte sigur. E cert, in schimb, ca aceasta logica duce la radicalizare”, atrage atentia Preda. El mai scrie: “Guvernul roman nu are decat o varianta de raspuns: regasirea increderii prin responsabilitate. Orice pas gresit e un drum sigur spe esec. Iar pas gresit inseamna cheltuieli inutile si clientelism, ezitare sau inexactitati. Nici un gest al Guvernului nu va fi credibil daca el incalca logica solidaritatii. Dar nu poate fi contestat Guvernului dreptul de a asuma ceea ce in general e asumat la nivel european. Cazul Letoniei – care s-a aflat intr-o situatie mai grea decat noi – si care a aplicat cam aceeasi reteta, ar trebui sa ne faca optimisti. Cu moderatie, dar optimisti”.

 

 

Geoana cheama la protest

 

Pentru a confirma parca cele scrise de fostul consilier prezidential Cristian Preda, Mircea Geoana, candidatul PSD care a pierdut cursa pentru Cotroceni, afirma miercuri, la sedinta conducerii social-democrate: “Populatia tarii asteapta de la PSD (…) o solidarizare mai activa si mai credibila cu aceste miscari de protest. As avea si o propunere – PSD sa fie cel care in toata tara, cu toti militantii, cu toti simpatizantii, cu votantii nostri – ca sunt milioane de oameni care cred in noi – sa lanseze o petitie nationala in care sa spunem ca nu suntem de acord cu aceste propuneri ale Guvernului si ca suntem pentru demisia presedintelui si a primului ministru, care, de fapt, sunt responsabilii politici pentru aceasta criza”. In aceeasi reuniune a Comitetului Executiv, fostul premier Adrian Nastase a prezentat un set de masuri alternative la cele prezentate de Guvern menite sa scoata tara din criza: renuntarea la cota unica si inlocuirea cu doua cote diferentiate (una de 12% si alta de 25%), TVA diferentiat (mic pentru produsele de baza si mare pentru cele de lux), reducerea numarului de Ministere la jumatate, “atacarea frontala” a evaziunii fiscale, cresterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut si scaderea CAS cu 3%. Adrian Nastase nu a prezentat nici un calcul din care sa reiasa ca masurile propuse de el s-ar putea aplica. Principiile proiectului prezentat de Nastase au fost adoptate prin vot de catre Comitetul Executiv National al PSD.

DETALII SI LA

 

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3379-pensionarii-s-au-imbrancit-cu-jandarmii-la-bucuresti-si-galati 

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3402-sindicatele-din-politie-qpro-lexq-qreveniti-va-din-betia-puteriiq-lasati-qciocul-micq-pentru-ca-nu-bugetarii-qau-dus-tara-la-marginea-prapastieiq 

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3401-sindicatele-nu-mai-participa-la-ces 

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3398 

https://www.ziuaveche.ro/politica-interna/3403-cristian-preda-psd-si-pnl-ar-putea-alege-solutia-radicalizarii

https://www.ziuaveche.ro/actualitate/social/3393-greva-generala-in-invatamant-din-31-mai

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult