Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda: Retragerea lui Prigoană, şi o pierdere şi un câştig pentru PDL

Cristian Preda: Retragerea lui Prigoană, şi o pierdere şi un câştig pentru PDL

scris de Marius Bâtcă
3 afisari

La scurt timp după ce Silviu Prigoană s-a retras din cursa pentru primăria Bucureştilor, au apărut şi primele reacţii ale colegilor de partid. Cristian Preda şi Theodor Paleologu reacţionează.

Cristian Preda

Cristian Preda

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că retragerea lui Silviu Prigoană din statutul de posibil candidat la Primăria Capitalei din partea PDL este şi o pierdere şi un câştig pentru partid.

„Pot să spun că e şi una şi alta, pentru că, dacă n-ar fi renunţat, am fi avut totuşi un candidat, mai e puţin timp până la alegeri şi n-avem unul. Pe de altă parte, e un câştig, pentru că domnul Prigoană s-a manifestat deocamdată, în calitatea lui de posibil candidat, doar declarând că vrea să fim ca-n Belarus şi anume să introducem pedeapsa cu moartea”, a spus europarlamentarul democrat-liberal, pentru Mediafax.

Cristian Preda a adăugat că „discursul agresiv la adresa intelectualilor” pe care l-a avut Silviu Prigoană îi aminteşte de „o retorică a Partidului Comunist din diverşi ani, de-a lungul evoluţiei regimului”. „Şi îmi aduce aminte de asemenea de retorica folosită de Ion Iliescu la începutul anilor ’90. Deci nu-i văd locul în acest context”, a menţionat Preda.

Paleologu: Probabil că domnul Prigoană are ceva împotriva intelectualilor

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu spune că el nu l-a atacat niciodată pe Silviu Prigoană şi că nu are nicio contribuţie la decizia acestuia de a nu mai candida din partea PDL la Primăria Capitalei.

„Eu nu l-am atacat niciodată pe domnul Prigoană. Dimpotrivă, dânsul când eu eram ministru îmi cerea mereu demisia din motive doar de el ştiute, iar eu nu am replicat şi nu l-am atacat”, a declarat Paleologu pentru Mediafax. Cât despre retragerea lui Prigoană din lupta pentru Primăria Capitalei, Paleologu a precizat că sunt calculele dânsului, proiectele dânsului. Eu nu am nicio contribuţie la această decizie. M-a introdus degeaba pe această listă. Probabil că are ceva împotriva intelectualilor. Eu, dimpotrivă, am primit cu zâmbetul pe buze criticile nedrepte din partea lui”, a explicat vicepreşedintele PDL.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult