Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Preda:PDL în criză. Are nevoie de un proiect politic veritabil

Cristian Preda:PDL în criză. Are nevoie de un proiect politic veritabil

scris de A.B.
8 afisari

Cristian Preda este de părere că viaţa politică de după 1989 nu a mai cunoscut o asemenea tensiune precum cea de acum din PDL, care se confruntă cu o criză majoră, fiind necesară o decizie pentru viitor, ceea ce înseamnă un proiect politic veritabil.

predaLiderul PDL Cristian Preda a recunoscut că nu a participat la reuniunea Colegiului Director al PDL de joi, nefiind membru al acestui for. „Din informaţiile de care dispun în acest moment, situaţia pare a fi însă mai gravă decât credeam zilele trecute. Tensiunile sunt mai numeroase decât simpla opoziţie dintre cei care au reuşit să câştige şi respectiv cei care au pierdut la locale. Viaţa politică de după 1989 nu a mai cunoscut o asemenea tensiune în sânul unui partid”, a scris Preda pe blogul său personal. În opinia sa, este evident că partidul se confruntă cu o criză majoră, de vreme ce singura majoritate clară este cea care a impus demisia întregului BPN. „E nevoie însă de o decizie la fel de promptă referitoare la viitor, nu doar la trecut. Iar viitor înseamnă – dincolo de repere electorale inevitabile (alegeri parlamentare şi un posibil scrutin prezidenţial anticipat) – un proiect politic veritabil”, mai scrie Cristian Preda. El aminteşte că, acum doi ani, preşedintele ţării le-a spus membrilor PDL că trebuie să se pregătească pentru epoca post-Boc, ca şi pentru epoca post-Băsescu.

„Puţini au fost cei care au înţeles că era vorba despre un proiect, nu despre o persoană (sau două). Şi mai puţini au fost cei care au realizat că spusele lui Băsescu erau valabile, de fapt, pentru întreaga societate, nu doar pentru partidul pe care îl condusese la victorii”, susţine Preda. El avertizează că, acum, timpul nu mai are răbdare nici cu PDL, nici cu Traian Băsescu. „E nevoie de echilibrarea scenei politice, e nevoie de reprezentarea celor care nu se recunosc în USL, e nevoie de ieşirea din izolarea faţă de celelalte forţe politice, e nevoie de moderaţie, consistenţă şi decenţă”, susţine europarlamentarul. Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, joi, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească detaliile organizării Convenţiei Naţionale extraordinare. Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj. Vasile Blaga a fost întrebat, joi seară, la Realitatea TV, dacă nu exclude candidatura la şefia PDL, el răspunzând: „Nici pe departe”.

2 comentarii

BULA 15-06-2012 - 12:49

USL=PDL=Slugile FMI

Deja dadura cu mucii in ciorba, cei de la USL, si facura o smecherie prin care privatizara spitalele (medicii lucreaza in regim de mandatar). USL merge pe urmele PDL si executa ordinele de la FMI, prin care se va desfiinta sistemul de asigurari de sanatate. Cei mai multi romani nu isi vor mai permite sa se duca la spital, cand e nevoie, si vor muri la ei acasa, tratandu-se cu buruieni, ca pe timpul lui Decebal.

Mishu 15-06-2012 - 14:46

Lasa tov, Bula ca la afirsitul anilor ’80 batea vintul prin farmacii si prin spitale. Acum a inceput sa fie ceva mai bine. Pe linga combaterea economiei subterane, in topul agendelor noilor guverne se afla atragerea investitiilor (in agricultura, sectorul energetic, productie, etc) precum si privatizarea intreprinderilor si regiilor de stat. Asta inseamna ca in viitor casele de asigurari vor colecta tot mai multe fonduri si isi vor permite sa acopere tot mai multe facturi catre cabinetele medicilor privati dar si catre spitale (private si/sau de stat, nu conteaza).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS