Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristian Sima despre afacerile lui Hrebenciuc şi Predoiu

Cristian Sima despre afacerile lui Hrebenciuc şi Predoiu

scris de B.C.R
41 afisari

Cristian Sima povestește câteva episoade în care s-a întâlnit personal cu Viorel Hrebenciuc. „Avea o influență imensă în sistem”, spune Sima, care vorbeşte şi despre fostul ministru Cătălin Predoiu, pe care Klaus Iohannis îl vrea premier dacă ajunge preşedinte.

Cristian Sima

Cristian Sima despre afacerile lui Hrebenciuc şi Predoiu

„L-am cunoscut personal pe Viorel Hrebenciuc abia în septembrie 2012. Cătălin Predoiu a venit cu ideea ca, dacă cineva mă poate scoate din mlaștina cu probleme în care ajunsesem, doar Hrebe ar fi putut s-o facă. Mi l-a descris ca un om de cuvânt, foarte puternic, dar și foarte tranșant. Realitatea, chiar de la prima întâlnire, a fost cu totul alta”, spune Cristian Sima, care în acel moment intrase în probleme serioase legate de jocurile de la bursă.

Sima îl descrie pe Hrebenciuc drept posesorul unei tehnici „libidinoase” de măgulire. ”Deja de la prima întâlnire, ținută la crâșma din cartierul francez, locul preferat al marelui combinator, am înțeles cam ce fel de personaj e domnul Hrebenciuc. Din start a început să mă măgulească cu complimente, să-mi spună cum eu sunt prea sus, prea bun, prea isteț în profesia mea, și cum ceilalți nu trebuie ignorați pentru simplu fapt că nu înțeleg. A subliniat că trebuie să am răbdare pentru că, „un geniu” ca mine este greu de înțeles. Bref, concluzia era, crează ce idei vrei dar lasă-mă pe mine să le comercializez.

Hrebenciuc nu știa însă cât teatru pot să joc și mă băgase deja în aceeași oală cu Predoiu cu care putea să ștergă pe jos fărș ca acesta să-și dea seama și la sfârșit mai storcea și cârpa murdară pe pantofii domnului ex ministru. Hrebe îmi mângâia orgoliul într-un mod atât de libidinos, încât îmi aducea aminte de celebrul apelativ al lui SOV „stimate domn” , apelativ pe care Vântu îl acompania cu un „scuipat” verbal. Deși eram într-o situație disperată, care nu îmi permitea să etalez ironiile care-mi veneau în minte, până la urmă, tot nu m-am putut abține, și când mi-a facut apologia fostei sale secretare, Dorina Mihăilescu, la acea vreme comisar CNVM, i-am aruncat subtil că înțeleg că va trebui să jucăm partida celor patru dame, Alehin -Capablanca. Marele sforar , care se erija și într-un foarte talentat șahist, nu auzise de această partidl ceea ce m-a făcut să-i spun istoria și să subliniez că la CNVM conduceau 4 femei, toate foste destoinice secretare, adică cele patru dame”, spune acesta.

Cristian Sima relatează și ce se întampla când dădea Hrebenciuc un telefon. „Hrebenciuc avea în 2012 o influență imensă în sistem. Mi-a dovedit-o încă de la prima întâlnire. L-a sunat pe Ciocea de la sif2 care, deși cu o problemă destul de gravă de sănătate în familie , a plecat în aceeși noapte de la Bacău și s-a întâlnit a doua zi în zori cu Predoiu la București, așa cum a primit instrucțiuni la telefon de la marele Boss. Apoi l-a sunat de față cu mine pe Fercală de la sif 3. Fercală i-a răspuns la telefon cu „să trăiți, m-am ridicat deja în picioare”, răspunsul lui Fercală a fost din rărunchi, de l-au auzit cred, și cei de la masa vecină. Lui Fercală i-a trasat sarcina să mă sprijine, începând însă prin a-l lăuda și a-i propune să fie președinte la CNVM în locul lui Carmen Negoiță, care era și pedelistă și fosta nevastă a lui Liviu Negoiță. Am aflat însă, mai târziu, că acel telefon a fost făcut teatral, special pentru impresionarea mea. După ce am plecat, l-a sunat înapoi pe Fercală spunându-i să mă termine, dacă poate. La fel, întâlnirea dintre Ciocea și Predoiu a fost de fapt un plan de eliminarea a mea și nu de susținere, erau de acord cu Predoiu și Dăianu, amândoi habar nu aveau de bursa, dar nu mă mai voiau prin C.A. la Sibex, și nici în nicio funcție executivă”, relatează Cristian Sima.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult