Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Cristina Pocora ii cere sprijin Mariei Basescu

Cristina Pocora ii cere sprijin Mariei Basescu

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Deputatul liberal Cristina Pocora a ales sa ii trimita o scrisoare deschisa Mariei Basescu, apeland la calitatile acesteia de “femeie, mama si sotie a celui care astazi hotaraste, din pacate, de unul singur, destinele tarii” pentru a-l determina pe seful statului sa renunte la masurile dure anuntate. Deputatul PNL nu precizeaza ca liberalii au refuzat orice discutie, in ultimul timp, cu Traian Basescu, dar afirma ca i-a scris sotiei presedintelui pentru ca celelalte cai de dialog institutionale s-au dovedit a fi ineficiente. Cristina Pocora ii cere Mariei Basescu sa aiba puterea sa-l determine pe sotul sau “sa-si respecte angajamentele enuntate de-a lugul timpului”. Desi mentioneaza “v-am adresat aceste ganduri ca simplu cetatean al acestei tari, ca femeie”, deputatul liberal ii adreseaza in scrisoare si cateva intrebari sotiei presedintelui, “intrebari la care clasa politica de astazi are responsabilitatea sa se gandeasca si sa gaseasca solutii”. Prezentam textul integral al scrisorii.


 

 

Stimata Doamna,

 Am ales sa va adresez o scrisoare deschisa, dat fiind ca celelalte posibilitati de dialog, institutionale, cu presedintele Traian Basescu s-au dovedit a fi ineficiente.

 Ma adresez dumneavoastra apeland la calitatile pe care le aveti, de femeie, mama si sotie a celui care astazi hotaraste, din pacate, de unul singur, destinele tarii. Cred ca si dumneavoastra, asemeni mamelor sau viitoarelor mame din Romania, sunteti sensibila la problemele cu care se confrunta acestea zi de zi. Venirea pe lume a unui copil ar trebui sa fie un miracol si o bucurie, nu ar trebui sa constituie o povara, un chin, o problema pentru viitorii parinti si bunici.

Este adevarat ca trecem prin momente de criza, este adevarat ca actualul guvern si-a dovedit incompetenta in lupta cu recesiunea, dar acestea nu ar trebui sa fie motive suficiente pentru a lua masuri dure impotriva familiei, cu efecte catastrofale pe termen mediu si lung pentru Romania. Masurile anuntate de reducere drastica a indemnizatiei pentru cresterea copilului, a celorlaltor contributii pentru persoanele aflate in dificultate si a pensiilor, ar constitui un dezastru pentru viitorul Romaniei.

Cred ca dumneavoastra, care ati dovedit sensibilitate si credibilitate atunci cand ne-ati scris tuturor acea scrisoare in care mentionati ca “sotul dumneavoastra nu a fost niciodata agresiv cu propriii copii si nici cu vreun alt copil”, veti avea puterea sa-l determinati pe domnul Traian Basescu sa-si respecte angajamentele enuntate de-a lungul timpului. Domnia sa a afirmat, la postul public de Radio, urmatoarele: “Ma alarmeaza situatia demografica. Este la fel de importanta ca si problema educatiei, pentru ca sunt probleme cu inertie. Acum, ne-a scazut populatia cu un milion de locuitori fata de 1990, dar toti ne arata ca vom ajunge la 15-16 milioane in 2030-2050. Aceasta este o pierdere enorma pentru Romania“, completand ca, “in tarile moderne, doua lucruri sunt fundamentale: o populatie apta de munca, sanatoasa, si educatia, pentru ca ea este urmatorul combustibil al Europei”. Mai mult, dumneavoastra afirmati atunci, in scrisoare ca, in calitatea sa de Presedinte al Romaniei, domnul Traian Basescu, “tot timpul s-a gandit cum sa faca lucruri bune pentru oamenii de rand care l-au ales”.

Astazi, ca si in fiecare zi a celui de-al doilea mandat, este momentul sa se gandeasca iar cum sa faca lucruri bune pentru oamenii de rand care l-au ales din nou. Unul dintre acestea ar fi sa acorde o sansa copiilor, mamelor, familiei in general si sa aleaga o alta cale, cea corecta si eficienta, constitutionala, de lupta impotriva crizei. Ca si mine, stiti si dumneavoastra la ce vor duce masurile drastice luate impotriva mamelor, copiilor si a familiei: cresterea numarului copiilor abandonati, cresterea numarului de avorturi, copii subnutriti, cresterea abandonului scolar si a numarului de analfabeti.

Cum va arata Romania cand acesti copii vor creste? Ce viitor va avea? Este reala ingrijorarea privind scaderea natalitatii si, intr-adevar, constituie o problema majora pentru Romania? Iata doar cateva intrebari la care clasa politica de astazi are responsabilitatea sa se gandeasca si sa gaseasca solutii. Fie ca suntem la putere sau in opozitie. V-am adresat aceste ganduri ca simplu cetatean al acestei tari, ca femeie.

Problemele reale pe care vi le-am semnalat ne privesc pe toti, indiferent de culoarea politica, de doctrina impartasita sau de politicile publice si solutiile economice pe care le promovam. Am speranta ca demersul meu nu va ramane fara rezultat si cred sincer ca aveti puterea de a contribui la rezolvarea unei probleme atat de delicate cum este cea a sustinerii maternitatii. Viitorul Romaniei depinde de felul in care vom sti sa avem grija de bunul sau cel mai de pret: oamenii”.

0 comentariu

un crestin 05-03-2010 - 22:13

ar fi primul soldat israelian prostutz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS