Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Csibi Barna şi europarlamentarul Sogor Csaba au protestat contra Traianon-ului

Csibi Barna şi europarlamentarul Sogor Csaba au protestat contra Traianon-ului

scris de Z.V.
2 afisari

Extremiştii maghiari au organizat un protest la Miercurea Ciuc, cu ocazia a 91 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, prin care Transilvania s-a unit cu România.

trianon_comemorare_secuiPotrivit Antena 3, şi europarlamentarul român, membru UDMR, Sogor Csaba, şi-a postat pe pagina de Facebook mesajul „Nu-mi place Trianonul”. Iar în Budapesta au avut loc manifestaţii în faţa mai multor ambasade, printre care şi cea a României.

Peste 100 de extremişti maghiari au mărşăluit prin Miercurea Ciuc, pentru a marca 91 de ani de la divizarea Ungariei Mari. La eveniment a luat parte şi cunoscutul extremist maghiar Csibi Barna. Acesta a intrat în atenţia publicului după ce a spânzurat public o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu.

Manifestanţii s-au adunat în faţa Consulatului ungar din Miercurea Ciuc.

Europarlamentarul Sogor Csaba, ales pe listele UDMR, a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj potrivit căruia nu îi place Tratatul de la Trianon. El şi-a îndemnat prietenii să îşi pună steagul Ungariei lângă poza lor de pe site-ul de socializare.

Tratatul de la Trianon a fost semnat în 4 iunie 1920 între Puterile Aliate, învingătoare şi Primul Război Mondial, şi Ungaria, în calitate de stat învins. Tratatul a consfinţit unirea Transilvaniei şi Banatului cu România, precum şi apariţia Cehoslovacia şi Iugoslaviei.

3 comentarii

Timotei 05-06-2011 - 15:31

Pai sa-l prinda pa Trianon asta si sa-l ciufulesca un pic. Da ia stai, stai asa! Da pe Paris si pe Posdam de ce ne ie suparati, ca mai ales numele astea ie amestecate la stabilirea granitelor ACTUALE, si nu saracu Posdam.

Potsdam Declaration, 26 July 1945
Paris Peace Treaties signed on February 10, 1947

Sa vedem ce mai zice si australianul, sau australopitecul sau cum se mai acuma zice corect ca nu prea stiu, Bumerang despre asta.

Io zic ca numai tampitii pot demonstra contra Posdam, de ce nu demonstreaza cuntra bataliei de la Mohács, 1526???

Arhimede 06-06-2011 - 09:22

Bozgorii n-au protestat împotriva „TRAIANONULUI” (care le place) ci a Trianonului.
Dar situaţia actuală poate fi numită fără tăgadă, TRAIANON.
responsabil fiind basescu care s-a vândut ungurilor, pentru a câştiga alegerile din 2009.

Parpanghel sogorii atemporalii 06-06-2011 - 12:01

Nici chiar lupul muscat de oii , nu recunoaste!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult